Ζάχερ

Ζάχερ

Αυτό είναι το πιο γνωστό γλυκό της Αυστρίας και της Βιέννης! Στην Αυστρία δοκίμασα το Ζάχερ και το ξαναδημιούργησα ώστε να σας δείξω τη συνταγή.

υλικα

  • 140 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 6 αυγά, διαχωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 130 γρ. κουβερτούρα
  • 110 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ζεστή μαρμελάδα βερύκοκο

υλικα για το γλασο

  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος

εκτελεση

  1. Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη.
  2. Διαχωρίζουμε τα αυγά.
  3. Ανακατεύουμε τους κρόκους με το βούτυρο και την άχνη, προσθέτοντάς τους έναν-έναν.
  4. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμμάτων ή σε μπεν μαρί.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  6. Χτυπάμε τα απράδια με το μίξερ.
  7. Όταν αφρατέψουν λίγο προσθέτουμε τη ζάχαρη κρυσταλλική σιγά-σιγά και χτυπάμε μέχρι να τελειώσει.
  8. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε καλά.
  9. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε προσεκτικά.
  10. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας και ανακατεύουμε.
  11. Αμέσως μετά προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε ξανά πάρα πολύ καλά διπλώνοντας το μείγμα.
  12. Βάζουμε το μείγμα σε ένα κυκλικό σκεύος με διάμετρο 20 εκ. που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί ή αλείψει με βούτυρο και αλεύρι, ώστε να μην κολλήσει το μείγμα.
  13. Βάζουμε στο φούρνο για 50′-1 ώρα.
  14. Αμέσως μετά το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

εκτελεση για τη συναρμολογηση

  1. Αφού το κέικ έχει κρυώσει, το κόβουμε με ένα μαχαίρι στη μέση.
  2. Στο κάτω μέρος του κέικ βάζουμε τα 2/3 της μαρμελάδας και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  3. Βάζουμε το άλλο κομμάτι κέικ από πάνω.
  4. Απλώνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα από πάνω.
  5. Για το γλάσο, ζεσταίνουμε την κρέμα μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού και την προσθέτουμε στην κουβερτούρα.
  6. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια λεία γκανάς.
  7. Τη ρίχνουμε πάνω από το κέικ και απλώνουμε παντού.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και σερβίρουμε.

Print Friendly, PDF & Email