Raspberry scones

Raspberry scones

Τα Food Blog Awards από το ΒΗΜΑ Gourmet ξεκίνησαν και αυτή τη συνταγή σίγουρα δεν την έχετε ξαναδοκιμάσει. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχετε έτοιμο ένα τέλειο γλυκό με σταρ τα βατόμουρα! Το αλεύρι Robin Hood είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Δοκιμάστε το και δεν θα σας απογοητεύσει.

υλικα

  • 250 γρ. αλεύρι Robin Hood
  • 60 γρ. παγωμένο βούτυρο σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. ζάχαρη (και λίγη ακόμα για το πασπάλισμα)
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. βατόμουρα φρέσκα η κατεψυγμένα
  • ξύσμα από μισό λεμόνι

εκτελεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
  2. Μαζί με αυτό τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι.
  3. Προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο και το τρίβουμε με τα χέρια.
  4. Κάνουμε μια τρύπα στη μέση και προσθέτουμε το γάλα.
  5. Ανακατεύουμε πολύ καλά και πριν ομογενοποιηθεί εντελώς το μείγμα προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τα βατόμουρα.
  6. Πλάθουμε το μείγμα ώστε να γίνει ζυμάρι.
  7. Με αρκετό αλεύρι στον πάγκο ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 3 εκ. και κόβουμε με κουπάτ σε κυκλικό σχήμα.
  8. Βάζουμε σε ένα ταψί, αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε λίγη ακόμα ζάχαρη κρυσταλλική.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º C για 15′.
  10. Σερβίρουμε ζεστά με βούτυρο και μαρμελάδα.

#robinhood

 

 

Print Friendly, PDF & Email