Ένα ψωμί χωρίς ζύμωμα είναι το κατάλληλο για αυτούς που δεν έχουν πολύ χρόνο στο σπίτι τους. Μπορείτε από το προηγούμενο βράδυ να ξεκινήσετε τη συνταγή και το πρωί να έχετε φρέσκο ψωμί.
Υλικά
- 450 γρ. αλεύρι απλό
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά (8-9 γρ.)
- 400 ml χλιαρό νερό
- αρκετό αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός του αλατιού, με ένα κουτάλι ή μεγάλη κουτάλα.
- Προσθέτουμε και το αλάτι και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
- Ρίχνουμε λίγο αλεύρι πάνω από το ζυμάρι, τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τη ξεκουράζουμε για ένα βράδυ.
- Την επόμενη μέρα, σε μια φόρμα για κέικ ή τη συνηθισμένη στο σχήμα του ψωμιού και ψήνουμε στους 190º C για 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.