Απίστευτα γευστικό και μεσογειακό, με ελιές, ντοματίνια, κρεμμύδι, κρασί και πολλά άλλα που δίνουν στο ψάρι μια διαφορετική γεύση. Με λίγο φρέσκο ψωμί είναι ό,τι καλύτερο.
Υλικά
- ένα μεγάλο λαυράκι, φαγκρί ή τσιπούρα
- 50 γρ. ελιές
- 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 100 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 2 λεμόνια
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
- Σωτάρουμε τις πατάτες για 5 λεπτά με ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Τις ρίχνουμε σε ένα ταψί φούρνου, μαζί με το κρεμμύδι και το θυμάρι.
- Βάζουμε το ψάρι από πάνω και πάνω αυτό τη φρυγανιά ώστε να πάρει κρούστα.
- Σωτάρουμε ελαφρώς τα ντοματίνια στο ίδιο τηγάνι με τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα και τις ρίχνουμε και αυτές σε όλο το ταψί.
- Στίβουμε δυο λεμόνια και ρίχνουμε ένα ποτήρι λευκό κρασί.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 45 περίπου λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος κάθε ψαριού.