Ψάρι στο φούρνο

Ψάρι στο φούρνο

Απίστευτα γευστικό και μεσογειακό, με ελιές, ντοματίνια, κρεμμύδι, κρασί και πολλά άλλα που δίνουν στο ψάρι μια διαφορετική γεύση. Με λίγο φρέσκο ψωμί είναι ό,τι καλύτερο.

Υλικά

  • ένα μεγάλο λαυράκι, φαγκρί ή τσιπούρα
  • 50 γρ. ελιές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 100 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 λεμόνια
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Σωτάρουμε τις πατάτες για 5 λεπτά με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  2. Τις ρίχνουμε σε ένα ταψί φούρνου, μαζί με το κρεμμύδι και το θυμάρι.
  3. Βάζουμε το ψάρι από πάνω και πάνω αυτό τη φρυγανιά ώστε να πάρει κρούστα.
  4. Σωτάρουμε ελαφρώς τα ντοματίνια στο ίδιο τηγάνι με τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα και τις ρίχνουμε και αυτές σε όλο το ταψί.
  5. Στίβουμε δυο λεμόνια και ρίχνουμε ένα ποτήρι λευκό κρασί.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο για 45 περίπου λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος κάθε ψαριού.

Print Friendly, PDF & Email