Οι τέλειες τηγανητές πατάτες

Οι τέλειες τηγανητές πατάτες

Αυτές οι πατάτες είναι οι καλύτερες που έχετε δοκιμάσει! Είναι πρώτα βραστές και μετά τηγανητές έτσι ώστε να είναι μαλακές στο εσωτερικό και τραγανές στο εξωτερικό.

υλικα

  • 3 μεσαίες πατάτες
  • 1 λεμόνι
  • αρκετό νερό για το βράσιμο
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπαχαρικά της επιλογής σας

εκτελεση

  1. Πλένουμε τις πατάτες πάρα πολύ καλά αν θέλουμε να κρατήσουμε τη φλούδα, βουρτσίζοντάς τες με ένα σφουγκάρι.
  2. Τις κόβουμε σε οκτώ ίσα μέρη, κάθε φορά στη μέση.
  3. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με αρκετό νέρο μέχρι να τις καλύψουμε, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού.
  4. Όταν τις τσιμπάμε με ένα πιρούνι και είναι μαλακές τότε είναι έτοιμες και μπορούμε να τις σουρώσουμε.
  5. Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν ενώ ταυτόχρονα έχουμε βάλει το ηλιέλαιο να καίει στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  6. Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα εξωτερικά.
  7. Όταν είναι έτοιμες, τις βάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και αμέσως μετά σε ένα μπολ με το αλάτι, το πιπέρι και όλα τα μπαχαρικά.
  8. Ανακατεύουμε πολύ καλά και είμαστε έτοιμοι!

Print Friendly, PDF & Email