Αυτές οι πατάτες είναι οι καλύτερες που έχετε δοκιμάσει! Είναι πρώτα βραστές και μετά τηγανητές έτσι ώστε να είναι μαλακές στο εσωτερικό και τραγανές στο εξωτερικό.
υλικα
- 3 μεσαίες πατάτες
- 1 λεμόνι
- αρκετό νερό για το βράσιμο
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι
- μπαχαρικά της επιλογής σας
εκτελεση
- Πλένουμε τις πατάτες πάρα πολύ καλά αν θέλουμε να κρατήσουμε τη φλούδα, βουρτσίζοντάς τες με ένα σφουγκάρι.
- Τις κόβουμε σε οκτώ ίσα μέρη, κάθε φορά στη μέση.
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με αρκετό νέρο μέχρι να τις καλύψουμε, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού.
- Όταν τις τσιμπάμε με ένα πιρούνι και είναι μαλακές τότε είναι έτοιμες και μπορούμε να τις σουρώσουμε.
- Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν ενώ ταυτόχρονα έχουμε βάλει το ηλιέλαιο να καίει στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα εξωτερικά.
- Όταν είναι έτοιμες, τις βάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και αμέσως μετά σε ένα μπολ με το αλάτι, το πιπέρι και όλα τα μπαχαρικά.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και είμαστε έτοιμοι!