Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα

Αυτή η πορτοκαλόπιτα είναι καλύτερη που έχετε δοκιμάσει! Μοναδική πορτοκαλένια γεύση, σιρόπι όσο χρειάζεται και φύλλο ψημένο στην εντέλεια.

υλικα

  • 400 γρ. φύλλο κρούστας
  • 230 γρ. ηλιέλαιο
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια

υλικα για το σιροπι

  • 480 γρ. ζάχαρη
  • 700 γρ. νερό
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια

εκτελεση

  1. Απλώνουμε τα φύλλα σε δυο μεγάλα ταψιά και τα βάζουμε στο φούρνο στους 80º C μέχρι να έχουν ξεραθεί εντελώς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και στο τέλος το μπέικιν.
  3. Θρυμματίζουμε τα φύλλα μέσα στο μείγμα σταδιακά και σιγουρευόμαστε ότι έχουν καλυφθεί όλα με το μείγμα.
  4. Βάζουμε σε ορθογώνιο σκεύος που έχουμε αλευροβουτυρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C για 25-30′.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  6. Για το σιρόπι, φέρνουμε όλα τα υλικά σε βρασμό για 2′.
  7. Ρίχνουμε το σιρόπι στην κρύα πορτοκαλόπιτα σε 3 δόσεις.
  8. Όταν έχει ρουφήξει όλο το σιρόπι, βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Print Friendly, PDF & Email