Αυτή η πορτοκαλόπιτα είναι καλύτερη που έχετε δοκιμάσει! Μοναδική πορτοκαλένια γεύση, σιρόπι όσο χρειάζεται και φύλλο ψημένο στην εντέλεια.
υλικα
- 400 γρ. φύλλο κρούστας
- 230 γρ. ηλιέλαιο
- 220 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
υλικα για το σιροπι
- 480 γρ. ζάχαρη
- 700 γρ. νερό
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
εκτελεση
- Απλώνουμε τα φύλλα σε δυο μεγάλα ταψιά και τα βάζουμε στο φούρνο στους 80º C μέχρι να έχουν ξεραθεί εντελώς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και στο τέλος το μπέικιν.
- Θρυμματίζουμε τα φύλλα μέσα στο μείγμα σταδιακά και σιγουρευόμαστε ότι έχουν καλυφθεί όλα με το μείγμα.
- Βάζουμε σε ορθογώνιο σκεύος που έχουμε αλευροβουτυρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C για 25-30′.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Για το σιρόπι, φέρνουμε όλα τα υλικά σε βρασμό για 2′.
- Ρίχνουμε το σιρόπι στην κρύα πορτοκαλόπιτα σε 3 δόσεις.
- Όταν έχει ρουφήξει όλο το σιρόπι, βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.