Αυτή είναι μια συνταγή για σπιτική πίτσα αλλά στην πιο γκουρμέ εκδοχή της, με μοταρέλα, προσούτο, ντοματάκια και πέστο βασιλικού. Δείτε το βίντεο των μαθημάτων μαγειρικής.
Υλικά για τη ζύμη
- 1 κούπα χλιαρό νερό
- 9 γρ. μαγιά νωπή
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά για τη γέμιση
- 125 γρ. μοτσαρέλα
- 3-4 φέτες προσούτο
- 6 ντοματάκια (κομμένα στη μέση)
- 2 κ.σ. πέστο βασιλικού
- 3 κ.σ. κέτσαπ
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε ένα ζυμάρι.
- Ρίχνουμε και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και ετοιμάζουμε τα υλικά της γέμισης.
- Κόβουμε τη μοτσαρέλα και τα ντοματάκια σε κομμάτια.
- Ανοίγουμε τη ζύμη, τη βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε την κέτσαπ απλώνοντάς τη σε όλη την επιφάνεια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.
- Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και τη ντοματάκια και βάζουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, τελειώνουμε με το προσούτο και το πέστο και προεραιτικά πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.