Φτιάξτε τις δικές σας πίτες εύκολα και γρήγορα χωρίς να χάσετε χρόνο. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για οποιοδήποτε φαγητό φτιάξετε ή και να τις ανοίξετε κάνοντας έτσι ένα special σάντουιτς!
Υλικά
- 2 1/2 κούπες αλεύρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κούπα χλιαρό νερό
- 2 κ.γ. αλάτι
- λίγο πιπέρι
- ένα φακελάκι μαγιά (8-9 γρ.)
- λίγο σιμιγδάλι
Εκτέλεση
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα λεκανάκι εκτός από το αλάτι και το νερό και ανακατεύουμε.
- Τότε ρίχνουμε το νερό σιγά-σιγά και το αλάτι και κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα.
- Ξεκουράζουμε για 20′, σκεπάζοντας με μια πετσέτα.
- Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μικρά μπαλάκια (περίπου 20 γρ.) και τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα (φωτό), όχι πολύ λεπτά, όπως οι συνηθισμένες πίτες.
- Συνεχίζουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα μπαλάκια.
- Σε καθεμία από τις πίτες, με τα δάχτυλά μας, βρέχουμε με λίγο νερό την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι.
- Τηγανίζουμε με λίγο λάδι στο τηγάνι.
[wzslider autoplay=”true” transition=”‘slide'”]