Ο πιο υγιεινός και ο πιο νόστιμος γύρος που έχετε φάει! Τέρμα το σάντουιτς που δεν ξέρετε τι περιέχουν, φτιάξτε σε 20′ το πιο υγεινό σάντουιτς, με αγνά υλικά και χωρίς συντηρητικά!
Υλικά για το γύρο
- 1 κιλό χοιρινός λαιμός
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.γ. δεντρολίβανο (φρέσκο φιλοκομμένο ή ξερό κοπανημένο)
- 1 ολόκληρο κρεμμύδι κομμένο στη μέση χωρίς τη φλούδα
- 1 ολόκληρο σκόρδο κομμένο στη μέση με τη φλούδα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. ελαιλάδο επιπλέον για το τηγάνισμα
Υλικά για τις πατάτες
- 4 πατάτες
- Μισή κούπα ελαιόλαδο
Υλικά για όλο το σάντουιτς
- 5 πίτες
- Ντομάτες, κέτσαπ, μουστάρδα, τζατζίκι, κρεμμύδι ή ό,τι άλλο θέλετε να έχει το σάντουίτς σας
- 5 φύλλα λαδόκολλας
Εκτέλεση για το γύρο
- Κόβουμε σε μικρά, διαγώνια κομμάτια το λαιμό και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Στο ίδιο μπολ, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά που χρειαζόμαστε για το γύρο.
- Αφήνουμε όλα μαζί τα υλικά στο μπολ για 2 ώρες.
- Μετά από δυο ώρες, αφαιρούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τηγανίζουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα, με το ελαιόλαδο.
- Αφού τηγανίσουμε το γύρο τον βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί από κάτω και από πάνω και αφήνουμε για 5′.
- Στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να κλείσουμε τη φωτιά βάζουμε και τις πίτες, μέχρι να ζεσταθούν ελαφρώς.
Εκτέλεση για τις πατάτες
- Όσο ο γύρος ψήνεται, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια.
- Τηγανίζουμε με το ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Μόλις είναι έτοιμες, τις βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί από κάτω, όπως και με το κρέας.
Εκτέλση για το σάντουιτς
- Διπλώνουμε στη μέση κάθε μια από τις λαδόκολλες.
- Από πάνω βάζουμε τη πίτα και όποιο υλικό έχουμε επιλέξει επιπλέον για το σάντουιτς (π.χ. ντομάτα)
- Αμέσως μετά τις πατάτες και το γύρο.
- Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα το σάντουιτς που μόλις δημιουργήσαμε και τυλίγουμε επίσης στο κάτω μέρος, ώστε να μη φύγουν τα υλικά μας.
Δείτε και το βίντεο από τα μαθήματα μαγειρικής του Γλυκό Αλμυρό, φτιάχνοντας πιτόγυρο: