Απίστευτα αφράτα και νόστιμα πιροσκί που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας εύκολα και γρήγορα. Με μια απλή και αφράτη ζύμη και γέμιση από τυρί φέτα, ο φούρνος είναι σπίτι σας.
Υλικά
- 1 κούπα χλιαρό νερό
- 30 γρ. μαγιά νωπή
- 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 200 γρ. φέτα
- σπορέλαιο-ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με το μισό νερό, τη ζάχαρη και δυο κουταλιές από το αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε για 30′.
- Μετά από 30 λεπτά, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια τρύπα στη μέση.
- Στη μέση ρίχνουμε το αυγό, το αλάτι, το λάδι και το μείγμα της μαγιάς. Ανακατέουμε για λίγο και σταδιακά ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό.
- Ζυμώνουμε αφού έχουμε ρίξει όλο το νερό για περίπου 10 λεπτά, παίρνοντας όλο το αλεύρι που έχουμε αφήσει.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Παίρνουμε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη και τα ανοίγουμε το καθένα ξεχωριστά, ίσα-ίσα ώστε να χωρέσει το τυρί στη μισή μεριά της ζύμης.
- Βάζουμε το τυρί στη μισή πλευρά και με την άλλη τυλίγουμε το πιροσκί και πατάμε στο σημείο όπου ενώνονται.
- Σε μπόλικο, καυτό σπορέλαιο ρίχνουμε τα πιροσκί μέχρι να πάρουν ένα σκούρο καφέ χρώμα.
- Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο με αντικολλητικό χαρτί.