Πιροσκί με φέτα

Πιροσκί με φέτα

Απίστευτα αφράτα και νόστιμα πιροσκί που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας εύκολα και γρήγορα. Με μια απλή και αφράτη ζύμη και γέμιση από τυρί φέτα, ο φούρνος είναι σπίτι σας.

Υλικά

  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 30 γρ. μαγιά νωπή
  • 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. φέτα
  • σπορέλαιο-ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με το μισό νερό, τη ζάχαρη και δυο κουταλιές από το αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρώς και αφήνουμε για 30′.
  2. Μετά από 30 λεπτά, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια τρύπα στη μέση.
  3. Στη μέση ρίχνουμε το αυγό, το αλάτι, το λάδι και το μείγμα της μαγιάς. Ανακατέουμε για λίγο και σταδιακά ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό.
  4. Ζυμώνουμε αφού έχουμε ρίξει όλο το νερό για περίπου 10 λεπτά, παίρνοντας όλο το αλεύρι που έχουμε αφήσει.
  5. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  6. Παίρνουμε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη και τα ανοίγουμε το καθένα ξεχωριστά, ίσα-ίσα ώστε να χωρέσει το τυρί στη μισή μεριά της ζύμης.
  7. Βάζουμε το τυρί στη μισή πλευρά και με την άλλη τυλίγουμε το πιροσκί και πατάμε στο σημείο όπου ενώνονται.
  8. Σε μπόλικο, καυτό σπορέλαιο ρίχνουμε τα πιροσκί μέχρι να πάρουν ένα σκούρο καφέ χρώμα.
  9. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο με αντικολλητικό χαρτί.

Print Friendly, PDF & Email