Τα πεϊνιρλί είναι κάτι που μπορούμε πολύ εύκολα να κάνουμε στο σπίτι. Με την ίδια ζύμη για ψωμί ή για πίτσα, κάνουμε το σχήμα και βάζουμε ό,τι υλικά θέλουμε! Δείτε το βίντεο…
Υλικά
- 1 κούπα χλιαρό νερό
- 9 γρ. ξερή μαγιά
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- μια πρέζα αλάτι
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- 2 φέτες μπέικον
- μια τομάτα
- 20 γρ. τυρί φέτα
- 50 γρ. ξερή ή κανονική μοτσαρέλα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τέλος βάζουμε το αλεύρι.
- Πλάθουμε τη ζύμη για 2 λεπτά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα.
- Μετά από μια ώρα, τη χωρίζουμε σε τρια ίσα μέρη και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε μακρόσταινο σχήμα.
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με απόσταση μεταξύ τους και κάνουμε το σχήμα.
- Για το πεϊνιρλί με τη ντομάτα και τη φέτα, χρησιμοποιούμε για βάση τριμμένο τυρί και βάζουμε τη ντομάτα και τη φέτα σε κομμάτια (προεραιτικά και λίγη μοτσαρέλα).
- Για το πεϊνιρλί με το τυρί και το μπέικον, βάζουμε για βάση μεγάλα κομμάτια ξερή μοτσαρέλα, μετά το ψιλοκομμένο μπέικον και τέλος τριμμένο τυρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C