Πεϊνιρλί

Πεϊνιρλί

Τα πεϊνιρλί είναι κάτι που μπορούμε πολύ εύκολα να κάνουμε στο σπίτι. Με την ίδια ζύμη για ψωμί ή για πίτσα, κάνουμε το σχήμα και βάζουμε ό,τι υλικά θέλουμε! Δείτε το βίντεο…

Υλικά

  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 9 γρ. ξερή μαγιά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • μια πρέζα αλάτι
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 2 φέτες μπέικον
  • μια τομάτα
  • 20 γρ. τυρί φέτα
  • 50 γρ. ξερή ή κανονική μοτσαρέλα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τέλος βάζουμε το αλεύρι.
  2. Πλάθουμε τη ζύμη για 2 λεπτά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα.
  3. Μετά από μια ώρα, τη χωρίζουμε σε τρια ίσα μέρη και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε μακρόσταινο σχήμα.
  4. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με απόσταση μεταξύ τους και κάνουμε το σχήμα.
  5. Για το πεϊνιρλί με τη ντομάτα και τη φέτα, χρησιμοποιούμε για βάση τριμμένο τυρί και βάζουμε τη ντομάτα και τη φέτα σε κομμάτια (προεραιτικά και λίγη μοτσαρέλα).
  6. Για το πεϊνιρλί με το τυρί και το μπέικον, βάζουμε για βάση μεγάλα κομμάτια ξερή μοτσαρέλα, μετά το ψιλοκομμένο μπέικον και τέλος τριμμένο τυρί.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C

Print Friendly, PDF & Email