Η πάβλοβα που όλοι λατρεύουν στην καλύτερη εκδοχή της!
υλικα για τη μαρεγκα
- ασπράδι από 5 μεγάλα αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- μια πρέζα αλάτι
υλικα για τη γεμιση
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- λίγο σιρόπι βανίλια
- φρέσκα φρούτα
εκτελεση
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια και το αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
- Όταν τα ασπράδια γυαλίσουν (3’), τότε προσθέτουμε αργά τη ζάχαρη.
- Χτυπάμε εώς ότου η ζάχαρη διαλυθεί εντελώς.
- Τέλος, εκτός μίξερ προσθέτουμε την άχνη και ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
- Σε δυο ταψάκια με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε το μείγμα σε διάμετρο 20 εκ.
- Ψήνουμε στους 100º C για 2 ώρες.
- Για τη γέμιση, βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάαλακτος και τέλος την άχνη και τη βανίλια.
- Όταν οι μαρέγκες έχουν ψηθεί εντελώς, χρησιμοποιούμε τη μια ως βάση και βάζουμε τη μισή γέμιση και μερικά φρούτα.
- Βάζουμε την επόμενη μαρέγκα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.