Πάβλοβα

Πάβλοβα

Η πάβλοβα που όλοι λατρεύουν στην καλύτερη εκδοχή της!

υλικα για τη μαρεγκα

  • ασπράδι από 5 μεγάλα αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • μια πρέζα αλάτι

υλικα για τη γεμιση

  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • λίγο σιρόπι βανίλια
  • φρέσκα φρούτα

εκτελεση

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια και το αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
  2. Όταν τα ασπράδια γυαλίσουν (3’), τότε προσθέτουμε αργά τη ζάχαρη.
  3. Χτυπάμε εώς ότου η ζάχαρη διαλυθεί εντελώς.
  4. Τέλος, εκτός μίξερ προσθέτουμε την άχνη και ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
  5. Σε δυο ταψάκια με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε το μείγμα σε διάμετρο 20 εκ.
  6. Ψήνουμε στους 100º C για 2 ώρες.
  7. Για τη γέμιση, βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  8. Προσθέτουμε την κρέμα γάαλακτος και τέλος την άχνη και τη βανίλια.
  9. Όταν οι μαρέγκες έχουν ψηθεί εντελώς, χρησιμοποιούμε τη μια ως βάση και βάζουμε τη μισή γέμιση και μερικά φρούτα.
  10. Βάζουμε την επόμενη μαρέγκα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.

Print Friendly, PDF & Email