Μυρωδάτες πατάτες φούρνου

Μυρωδάτες πατάτες φούρνου

Μια πολύ εύκολη και διαφορετική συνταγή για πατάτες στο φούρνο, με πολλά μυρωδικά που θα τις κάνουν γευστικότατες και με μια ωραία, τραγανή κρούστα στο εξωτερικό τους!

Υλικά

  • 5 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 λεμόνι
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή

Εκτέλεση

  1. Έχουμε έτοιμες τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες και τις απλώνουμε σε ένα ταψί φούρνου.
  2. Πασπαλίζουμε το αλάτι πάνω από τις πατάτες.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το χυμό από το λεμόνι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη πολύ καλά και το περιχύνουμε πάνω από τις πατάτες.
  4. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1:15 ώρα στους 180º C.
  5. Στη μισή ώρα, γυρνάμε τις πατάτες από την άλλη πλευρά.

Tips!

  • Μπορούμε προεραιτικά το τελευταίο τέταρτο να ψήσουμε στο “grill” έτσι ώστε να πάρουν χρώμα στο πάνω μέρος τους.
  • Πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με λίγο φρέσκια ρίγανη.

Print Friendly, PDF & Email