Μια πολύ εύκολη και διαφορετική συνταγή για πατάτες στο φούρνο, με πολλά μυρωδικά που θα τις κάνουν γευστικότατες και με μια ωραία, τραγανή κρούστα στο εξωτερικό τους!
Υλικά
- 5 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- 1 λεμόνι
- 2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
Εκτέλεση
- Έχουμε έτοιμες τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες και τις απλώνουμε σε ένα ταψί φούρνου.
- Πασπαλίζουμε το αλάτι πάνω από τις πατάτες.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το χυμό από το λεμόνι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη πολύ καλά και το περιχύνουμε πάνω από τις πατάτες.
- Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1:15 ώρα στους 180º C.
- Στη μισή ώρα, γυρνάμε τις πατάτες από την άλλη πλευρά.
Tips!
- Μπορούμε προεραιτικά το τελευταίο τέταρτο να ψήσουμε στο “grill” έτσι ώστε να πάρουν χρώμα στο πάνω μέρος τους.
- Πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με λίγο φρέσκια ρίγανη.