Πανακότα

Πανακότα

Η πανακότα είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό που χρειάζεται λίγα υλικά και λίγη ώρα στο ψυγείο για να το απολαύσετε!

υλικα για 6 πανακοτες

  • 250 γρ. γάλα πλήρες
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 4 ζελατίνες (5 γρ. η κάθε μια)
  • μια βανίλια κλωναράκι ή λίγο σιρόπι βανίλιας

εκτελεση

  1. Σε κρύο νερό μουλιάζουμε τις ζελατίνες.
  2. Σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε την κρέμα, το γάλα και τη ζάχαρη.
  3. Αν χρησιμοποιούμε κλωναράκι βανίλιας, το κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σποράκια και τα ρίχνουμε μαζί με το κλωναράκι στην κατσαρόλα.
  4. Όταν πάρει μια βράση, αφαιρούμε το κλωναράκι.
  5. Αν έχουμε σιρόπι βανίλιας, το ρίχνουμε τώρα.
  6. Στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα ανακατεύοντας.
  7. Βάζουμε σε ένα δοσομετρητή και ρίχνουμε το μείγμα σε ποτήρια ή σε φορμάκια.
  8. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και σερβίρουμε με μαρμελάδα.

Print Friendly, PDF & Email