Η πανακότα είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό που χρειάζεται λίγα υλικά και λίγη ώρα στο ψυγείο για να το απολαύσετε!
υλικα για 6 πανακοτες
- 250 γρ. γάλα πλήρες
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζάχαρη
- 4 ζελατίνες (5 γρ. η κάθε μια)
- μια βανίλια κλωναράκι ή λίγο σιρόπι βανίλιας
εκτελεση
- Σε κρύο νερό μουλιάζουμε τις ζελατίνες.
- Σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε την κρέμα, το γάλα και τη ζάχαρη.
- Αν χρησιμοποιούμε κλωναράκι βανίλιας, το κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σποράκια και τα ρίχνουμε μαζί με το κλωναράκι στην κατσαρόλα.
- Όταν πάρει μια βράση, αφαιρούμε το κλωναράκι.
- Αν έχουμε σιρόπι βανίλιας, το ρίχνουμε τώρα.
- Στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα ανακατεύοντας.
- Βάζουμε σε ένα δοσομετρητή και ρίχνουμε το μείγμα σε ποτήρια ή σε φορμάκια.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και σερβίρουμε με μαρμελάδα.