Παγωτό βατόμουρο

Παγωτό βατόμουρο

Μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή με μια πολύ ιδιαίτερη γεύση! Φτιάξτε σε 20′ ένα πανεύκολο παγωτό με γεύση βατόμουρο, μια καταπληκτική υφή και ένα καταπληκτικό χρώμα.

Υλικά

  • 500 γρ. βατόμουρα (τα βρίσκουμε σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ, στα καταψυγμένα είδη)
  • 2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 70 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το μέλι, μέχρι να έχει μια σύσταση σαν ένα αρραιό σιρόπι.
  2. Σε ένα μίξερ ή μπλέντερ, χτυπάμε όλα τα βατόμουρα μέχρι να γίνουν αλοιφή.
  3. Το ανακατεούμε πολύ πολύ καλά με το τυρί κρέμα, μέχρι να εξαφανιστεί τελείως.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μια απαλή σαντιγύ.
  5. Μόλις έχει χτυπηθεί και έχει κάνει απαλές κορυφές, ρίχνουμε το γιαούρτι, το μείγμα του μελιού και ανακατεόυμε με μια σπάτουλα ή κουτάλα.
  6. Προσθέτουμε και τα βατόμουρα και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.
  7. Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο, βάζουμε σε ένα τάπερ και είναι έτοιμο για την κατάψυξη, όπου θα μείνει περίπου 5 ώρες μέχρι να παγώσει καλά, χωρίς να χρειαστεί να το ανακατέψουμε.

 

Εικόνα: www.periergos.gr

Print Friendly, PDF & Email