Μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή με μια πολύ ιδιαίτερη γεύση! Φτιάξτε σε 20′ ένα πανεύκολο παγωτό με γεύση βατόμουρο, μια καταπληκτική υφή και ένα καταπληκτικό χρώμα.
Υλικά
- 500 γρ. βατόμουρα (τα βρίσκουμε σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ, στα καταψυγμένα είδη)
- 2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. μέλι
- 70 γρ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το μέλι, μέχρι να έχει μια σύσταση σαν ένα αρραιό σιρόπι.
- Σε ένα μίξερ ή μπλέντερ, χτυπάμε όλα τα βατόμουρα μέχρι να γίνουν αλοιφή.
- Το ανακατεούμε πολύ πολύ καλά με το τυρί κρέμα, μέχρι να εξαφανιστεί τελείως.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μια απαλή σαντιγύ.
- Μόλις έχει χτυπηθεί και έχει κάνει απαλές κορυφές, ρίχνουμε το γιαούρτι, το μείγμα του μελιού και ανακατεόυμε με μια σπάτουλα ή κουτάλα.
- Προσθέτουμε και τα βατόμουρα και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.
- Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο, βάζουμε σε ένα τάπερ και είναι έτοιμο για την κατάψυξη, όπου θα μείνει περίπου 5 ώρες μέχρι να παγώσει καλά, χωρίς να χρειαστεί να το ανακατέψουμε.
Εικόνα: www.periergos.gr