Το καλοκαίρι τελείωσε αλλά λίγο παγωτό είναι απαραίτητο σε κάθε εποχή . Αυτό είναι ένα ελαφρύ παγωτό, επιδόρπιο για όλες τις ώρες, εύκολο, χωρίς παγωτομηχανή και υγιεινό για τα παιδιά σας! Δοκιμάστε το!
Υλικά
- 5 κ.σ. πραλίνα
- 2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. μέλι
- 70 γρ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το μέλι, μέχρι να έχει μια σύσταση σαν ένα αρραιό σιρόπι.
- Το ανακατεούμε πολύ πολύ καλά με το τυρί κρέμα, μέχρι να εξαφανιστεί τελείως.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μια απαλή σαντιγύ.
- Μόλις έχει χτυπηθεί και έχει κάνει απαλές κορυφές, ρίχνουμε το γιαούρτι, το μείγμα του μελιού και ανακατεόυμε με μια σπάτουλα ή κουτάλα.
- Προσθέτουμε και την πραλίνα και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.
- Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο, βάζουμε σε ένα τάπερ και είναι έτοιμο για την κατάψυξη, όπου θα μείνει περίπου 5 ώρες μέχρι να παγώσει καλά, χωρίς να χρειαστεί να το ανακατέψουμε.
Εικόνα: www.sidagi.gr