Κοτόπουλο με πορτοκάλι και ρύζι με κάρυ

Κοτόπουλο με πορτοκάλι και ρύζι με κάρυ

Το κοτόπουλο με πορτοκάλι είναι ο συνδυασμός που δεν περίμενες ποτέ ότι θα σου αρέσει! Το συνοδεύουμε με ρύζι με κάρυ!

υλικα για το κοτοπουλο

  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 500 ml χυμό πορτοκάλι
  • ένα ολόκληρο πορτοκάλι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • λίγο τριμμένο τζίντζερ
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

υλικα για το ρυζι

  • 1 κούπα ρύζι καρολίνα
  • 2 κούπες νερό
  • 1/2 κ.γ. σκόνη κάρυ
  • αλάτι, πιπέρι

εκτελεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160º C.
  2. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και στις 2 πλευρές.
  3. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο δίνουμε χρώμα στα στήθη κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές.
  4. Λιώνουμε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι και σιγά σιγά το ρίχνουμε στο κοτόπουλο “σκεπάζοντάς” το.
  5. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι στο τηγάνι.
  6. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα διαφορετικό σκεύος και στο φούρνο για 15′.
  7. Στο χυμό προσθέτουμε το μέλι και το τζίντζερ, ανακατεύουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει σιρόπι.
  8. Μόλις η σύστασή του είναι σωστή, προσθέτουμε μερικά φιλέτα πορτοκαλιού.
  9. Για το ρύζι, ξεπλένουμε το ρύζι σε κρύο νερό για 1 λεπτό.
  10. Βράζουμε το νερό με το αλάτι και προσθέτουμε το ρύζι.
  11. Αφήνουμε σε μέτρια με χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
  12. Τέλος, προσθέτουμε το κάρυ και ανάκατεύουμε.
  13. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες, το τοποθετούμε πάνω στο ρύζι και βάζουμε τη σάλτσα.

Print Friendly, PDF & Email