Το κοτόπουλο με πορτοκάλι είναι ο συνδυασμός που δεν περίμενες ποτέ ότι θα σου αρέσει! Το συνοδεύουμε με ρύζι με κάρυ!
υλικα για το κοτοπουλο
- 2 στήθη κοτόπουλο
- 500 ml χυμό πορτοκάλι
- ένα ολόκληρο πορτοκάλι
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ. μέλι
- λίγο τριμμένο τζίντζερ
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
υλικα για το ρυζι
- 1 κούπα ρύζι καρολίνα
- 2 κούπες νερό
- 1/2 κ.γ. σκόνη κάρυ
- αλάτι, πιπέρι
εκτελεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160º C.
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και στις 2 πλευρές.
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο δίνουμε χρώμα στα στήθη κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές.
- Λιώνουμε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι και σιγά σιγά το ρίχνουμε στο κοτόπουλο “σκεπάζοντάς” το.
- Ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι στο τηγάνι.
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα διαφορετικό σκεύος και στο φούρνο για 15′.
- Στο χυμό προσθέτουμε το μέλι και το τζίντζερ, ανακατεύουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει σιρόπι.
- Μόλις η σύστασή του είναι σωστή, προσθέτουμε μερικά φιλέτα πορτοκαλιού.
- Για το ρύζι, ξεπλένουμε το ρύζι σε κρύο νερό για 1 λεπτό.
- Βράζουμε το νερό με το αλάτι και προσθέτουμε το ρύζι.
- Αφήνουμε σε μέτρια με χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
- Τέλος, προσθέτουμε το κάρυ και ανάκατεύουμε.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες, το τοποθετούμε πάνω στο ρύζι και βάζουμε τη σάλτσα.