Ντιπ μελιτζάνας

Ντιπ μελιτζάνας

Ένα καταπληκτικό ντιπ από μελιτζάνα που σερβίρεται σε φρυγανιές ή και ψωμί (ψημένο για λίγο στο φούρνο) για να εντυπωσιάσετε τους πάντες από τη γεύση του. Σερβίρεται ζεστό.

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες
  • 10 πιπεριές ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρια
  • 2 ώριμες ντομάτες σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • λίγη φέτα σε κυβάκια (προεραιτικά)
  • λίγο αλάτι
  • 1 σκελύδα σκόρδο η λίγο σκόρδο κρανουλέ (σκόνη)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και από πάνω τις πιπεριές, τις ντομάτες και τον πελτέ, το σκόρδο και το αλάτι.
  3. Βάζουμε στο φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες αρκετά.
  4. Αφού μαλακώσουν, προσθέτουμε τη φέτα και λιώνουμε με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ.
  5. Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.

Print Friendly, PDF & Email