Ένα καταπληκτικό ντιπ από μελιτζάνα που σερβίρεται σε φρυγανιές ή και ψωμί (ψημένο για λίγο στο φούρνο) για να εντυπωσιάσετε τους πάντες από τη γεύση του. Σερβίρεται ζεστό.
Υλικά
- 2 μελιτζάνες
- 10 πιπεριές ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρια
- 2 ώριμες ντομάτες σε κομμάτια
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- λίγη φέτα σε κυβάκια (προεραιτικά)
- λίγο αλάτι
- 1 σκελύδα σκόρδο η λίγο σκόρδο κρανουλέ (σκόνη)
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι, βάζουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Τις βάζουμε σε ένα ταψί και από πάνω τις πιπεριές, τις ντομάτες και τον πελτέ, το σκόρδο και το αλάτι.
- Βάζουμε στο φούρνο, μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες αρκετά.
- Αφού μαλακώσουν, προσθέτουμε τη φέτα και λιώνουμε με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ.
- Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.