Νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα

Νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα

Μια τέλεια, πολύ γρήγορη, νηστίσιμη και εύκολη μακαρονάδα που ο καθένας μπορεί να φτιάξει σε χρόνο μηδέν! Συνοδέψτε τη με λίγη νηστίσιμη φέτα και φρέσκο μαϊντανό. Δείτε και το βίντεο της συνταγής.

Υλικά

  • 1 συσκευασία μακαρόνια λεπτά
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο καλαμάρι
  • 250 γρ. γαρίδες
  • 3/4 του βάζου σάλτσα ντομάτας
  • λίγο αλάτι
  • λίγο ρίγανη
  • 3 φύλλα δάφνης
  • λίγο σκορδοπίπερο
  • 2 σφηνάκια ούζο
  • νηστίσιμη φέτα
  • μαϊντανό για το τελείωμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι, σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  2. Σε ένα γουόκ ή σε άλλο τηγάνι, σωτάρουμε επίσης σε ελαιόλαδο το καλαμαράκι, μέχρι να ρουφήξει τα υγρά του.
  3. Στο κρεμμύδι, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε το αλάτι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  5. Στα καλαμαράκια, ρίχνουμε και τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά.
  6. Τρίβουμε λίγο σκορδοπίπερο και σβήνουμε με το ούζο.
  7. Ρίχνουμε τις γαρίδες στο μείγμα από το κρεμμύδι και τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε.
  8. Μετά από 5 λεπτά, προσθέτουμε τη φέτα, και σερβίρουμε στα μακαρόνια.
  9. Τελειώνουμε προεραιτικά με φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip!

  • Η νηστίσιμη φέτα φτιάχνεται από γάλα σόγιας και έχει ακριβώς την ίδια γεύση με αυτή από το γάλα. Μπορείτε να τη βρείτε στα σούπερ μάρκετ.

Print Friendly, PDF & Email