Τα νηστίσιμα κουλουράκια, που όλοι μας ετοιμάζουμε για τις ημέρες του πάσχα. Μια συνταγή για να έχετε κουλουράκια για όλες τις ημέρες, χωρίς κόπο, με πολύ καλό αποτέλεσμα και σίγουρη επιτυχία.
Υλικά
- 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. μπέικιν
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε και το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15′.
- Κάνουμε οποιοδήποτε σχήμα θέλουμε να έχουν τα κουλουράκια μας.
- Αφήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180º C για περίπου 15′.