New York Cheesecake

New York Cheesecake

Το γνωστό cheesecake της Νέας Υόρκης είναι και το καλύτερο!

υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1000 γρ. τυρί κρέμα
  • 3 αυγά και ένας κρόκος
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • λίγη βανίλια σιρόπι ή σκόνη

εκτελεση

  1. Διαλύουμε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα του μπισκότου σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και πατάμε με ένα ποτήρι κάνοντας άκρες.
  3. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190º C για 10′.
  4. Για το μείγμα, χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τα αυγά και τέλος τη βανίλια.
  6. Βάζουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο και κατεβάζουμε το φούρνο στους 160ºC.
  7. Παίρνουμε ένα μεγαλύτερο από το τσέρκι, βαθύ σκεύος, βάζουμε νερό και τοποθετούμε μέσα το cheesecake. Θα πρέπει να καλύπτεται μέχρι τη μέση.
  8. Ψήνουμε για 1 ώρα και 45′.
  9. Αφού ψηθεί κρυώνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο και μετά σερβίρουμε.

Print Friendly, PDF & Email