Το γνωστό cheesecake της Νέας Υόρκης είναι και το καλύτερο!
υλικά
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1000 γρ. τυρί κρέμα
- 3 αυγά και ένας κρόκος
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 200 γρ. ζάχαρη
- λίγη βανίλια σιρόπι ή σκόνη
εκτελεση
- Διαλύουμε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
- Ρίχνουμε το μείγμα του μπισκότου σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και πατάμε με ένα ποτήρι κάνοντας άκρες.
- Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190º C για 10′.
- Για το μείγμα, χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τα αυγά και τέλος τη βανίλια.
- Βάζουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο και κατεβάζουμε το φούρνο στους 160ºC.
- Παίρνουμε ένα μεγαλύτερο από το τσέρκι, βαθύ σκεύος, βάζουμε νερό και τοποθετούμε μέσα το cheesecake. Θα πρέπει να καλύπτεται μέχρι τη μέση.
- Ψήνουμε για 1 ώρα και 45′.
- Αφού ψηθεί κρυώνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο και μετά σερβίρουμε.