Τραγανή λιωμένη μοτσαρέλα

Τραγανή λιωμένη μοτσαρέλα

Αυτή η συνταγή είναι ένα τέλειο, πλούσιο ορεκτικό! Μοτσαρέλα με κρούστα στο εξωτερικό και λιωμένη στο εσωτερικό με μια σάλτσα ντομάτας και πέστο βασιλικού. Δείτε το βίντεο…

Υλικά

  • 3 μεγάλα μπαλάκια μοτσαρέλα σε νερό (125 x 3)
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (προεραιτικά)
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 10 ντοματίνια
  • 1 κ.γ. πέστο βασιλικού
  • 1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε ένα σκεύος τη φρυγανιά, την παρμεζάνα και μια πρέζα αλάτι.
  2. Δημιουργούμε τρια στάδια, σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, σε άλλο χτυπάμε τα δυο αυγά και στο τρίτο το μείγμα της φρυγανιάς.
  3. Βουτάμε τη μοτσαρέλα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.
  4. Προεραιτικά ξαναβάζουμε τη μοτσαρέλα στο αυγό και μετά στη φρυγανιά για να πάρει καλύτερη κρούστα.
  5. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα κομμάτια μοτσαρέλας και βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και στο ψυγείο για μισή με μια ώρα.
  6. Για τη σάλτσα, κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα μπολ με το πέστο, τη σάλτσα ντομάτας, την κέτσαπ, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  7. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με αρκετό σπορέλαιο σε μια κατσαρόλα, τηγανίζουμε τη μοτσαρέλα μέχρι να πάρει χρώμα.
  8. Όσο μεγαλύτερο το μέγεθος, τόση περισσότερη ώρα θα χρειαστεί στη φωτιά. Για 125 γρ. θέλουμε περίπου 3-5 λεπτά στο σπορέλαιο.
  9. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά με τη σάλτσα.

Print Friendly, PDF & Email