Αυτή η συνταγή είναι ένα τέλειο, πλούσιο ορεκτικό! Μοτσαρέλα με κρούστα στο εξωτερικό και λιωμένη στο εσωτερικό με μια σάλτσα ντομάτας και πέστο βασιλικού. Δείτε το βίντεο…
Υλικά
- 3 μεγάλα μπαλάκια μοτσαρέλα σε νερό (125 x 3)
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (προεραιτικά)
- 2 αυγά
- 50 γρ. αλεύρι
- 10 ντοματίνια
- 1 κ.γ. πέστο βασιλικού
- 1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- αλάτι
- πιπέρι
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα σκεύος τη φρυγανιά, την παρμεζάνα και μια πρέζα αλάτι.
- Δημιουργούμε τρια στάδια, σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, σε άλλο χτυπάμε τα δυο αυγά και στο τρίτο το μείγμα της φρυγανιάς.
- Βουτάμε τη μοτσαρέλα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.
- Προεραιτικά ξαναβάζουμε τη μοτσαρέλα στο αυγό και μετά στη φρυγανιά για να πάρει καλύτερη κρούστα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα κομμάτια μοτσαρέλας και βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και στο ψυγείο για μισή με μια ώρα.
- Για τη σάλτσα, κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα μπολ με το πέστο, τη σάλτσα ντομάτας, την κέτσαπ, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με αρκετό σπορέλαιο σε μια κατσαρόλα, τηγανίζουμε τη μοτσαρέλα μέχρι να πάρει χρώμα.
- Όσο μεγαλύτερο το μέγεθος, τόση περισσότερη ώρα θα χρειαστεί στη φωτιά. Για 125 γρ. θέλουμε περίπου 3-5 λεπτά στο σπορέλαιο.
- Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά με τη σάλτσα.