Πολύ γρήγορα, μικρά cheesecakes με σάλτσα από φρούτα του δάσους! Μπισκοτένια βάση, τυρί κρέμα, σαντιγύ και βανίλια και σάλτσα από φρούτα του δάσους. Δείτε το βίντεο…
Υλικά
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 200 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας
- 200 γρ. μπισκότα digestive
- 70 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 100 γρ. κατεψυγμένα φρούτα του δάσους
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση
- Για τη βάση, θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε πολύ καλά με το λιωμένο βούτυρο.
- Βάζουμε μια κουταλιά σε κάθε φορμάκι και πατάμε καλά.
- Βάζουμε στο ψυγείο.
- Για τη γέμιση, χτυπάμε μόνο του το τυρί κρέμα και προσθέτουμε σε δόσεις τη σαντιγύ.
- Στη συνέχεια ενσωματώνουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε σιγά-σιγά.
- Ρίχνουμε 1-2 κουταλιές πάνω από τις βάσεις του μπισκότου και βάζουμε ξανά στο ψυγείο.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, βάζοντας σε μια κατσαρόλα και μέτρια φωτιά τα φρούτα με τη ζάχαρη κρυσταλλική, μέχρι να πήξει.
- Βγάζουμε από το ψυγείο τα φορμάκια και ρίχνουμε μια μικρή κουταλιά από τη σάλτσα πάνω από το καθένα.