Εύκολο μιλφέιγ

Εύκολο μιλφέιγ

υλικα

  • 2 κούπες γάλα
  • 6 κρόκοι αυγού
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. αλεύρι
  • ένα κλωναράκι βανίλια
  • 1 μια συσκευασία έτοιμα φύλλα σφολιάτας “mille follie”
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

εκτελεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά μαζί με τους σπόρους της βανίλιας και ολόκληρο το κλωναράκι.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και το αλεύρι.
  3. Αφού το γάλα ζεσταθεί αρκετά, αφαιρούμε τη βανίλια και προσθέτουμε μια κουταλιά στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε.
  4. Συνεχίζουμε τη διαδικασία δυο-τρεις φορές ακόμα.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πήξει αρκετά.
  6. Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε σε ένα μακρόστενο σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με διαφανή μεμβράνη.
  7. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει εντελώς.
  8. Αφού κρυώσει, βάζουμε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  9. Κόβουμε τα φύλλα στη μέση, βάζουμε λίγη κρέμα στο πιάτο, από πάνω το φύλλο για να κολλήσει και βάζουμε αρκετή κρέμα σε όλη του την επιφάνεια.
  10. Συνεχίζουμε με δυο ακόμη φύλλα και αυτό που έχει περισσέψει το θρυμματίζουμε και το πασπαλίζουμε από πάνω μαζί με λίγη άχνη.

Print Friendly, PDF & Email