Αυτή είναι η τέλεια, μεσογειακή μακαρονοσαλάτα! Αντί για ψιλοκομμένο μαϊντανό, φτιάχνουμε μια σάλτσα από αυτό ώστε να έχουμε τέλεια γεύση σε κάθε πιρουνιά!
υλικα
- 250 γρ. μακαρόνια βίδες
- αλάτι για το βράσιμο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 χούφτα κουκουνάρι
- αλάτι και πιπέρι
- 7-8 κ.σ. ελαιόλαδο
- μισή σκελίδα σκόρδο
- 6-7 τοματίνια
- 50 γρ. φέτα
- 50 γρ. ελιές, έτοιμες κομμένες
εκτελεση
- Σε νερό που βράζει προσθέτουμε το αλάτι και μετά τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε σταδιακά.
- Πρέπει να βράσουν για 8-10 λεπτά.
- Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα βάζοντας το μαϊντανό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το κουκουνάρι σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε καλά.
- Εάν δεν γίνεται πυχτό το μείγμα, προσθέτουμε κι άλλο ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα τοματίνια στα 4 και τη φέτα σε κυβάκια.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη σάλτσα μαϊντανού.
- Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά και τέλος προσθέτουμε τις ελιές, τα τοματίνια και τη φέτα.