Μακαρονάδα με τοματίνια και τριμμένο ψωμί με βασιλικό

υλικα

  • μια συσκευασία μακαρόνια
  • 10 τοματίνια
  • ψωμί που έχει περισσέψει
  • σκόρδο (1 σκελίδα ή λίγο σκόνη)
  • αλάτι, πιπέρι
  • φρέσκος βασιλικός
  • ελαιόλαδο

εκτελεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό για τα μακαρόνια μας.
  2. Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα πιρέξ με λίγο αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, σκόρδο και τα μπαχαρικά ή μυρωδικά που θέλετε.
  3. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 10′.
  4. Όταν το νερό βράσει προσθέτουμε 1 κουταλιά αλάτι και προσθέτουμε τα μακαρόνια.
  5. Βράζουμε για 7′ και δεν σουρώνουμε τα μακαρόνια.
  6. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το ψωμί που μας έχει περισσέψει μαζί με φρέσκο βασιλικό και χτυπάμε μέχρι να γίνει θρίμματα.
  7. Βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα.
  8. Με μια τσιμπίδα βάζουμε τα μακαρόνια στο ίδιο πιρέξ με τα τοματίνια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  9. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και στο τέλος βάζουμε το τριμμένο ψωμί.

Print Friendly, PDF & Email