υλικα
- μια συσκευασία μακαρόνια
- 10 τοματίνια
- ψωμί που έχει περισσέψει
- σκόρδο (1 σκελίδα ή λίγο σκόνη)
- αλάτι, πιπέρι
- φρέσκος βασιλικός
- ελαιόλαδο
εκτελεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό για τα μακαρόνια μας.
- Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα πιρέξ με λίγο αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, σκόρδο και τα μπαχαρικά ή μυρωδικά που θέλετε.
- Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 10′.
- Όταν το νερό βράσει προσθέτουμε 1 κουταλιά αλάτι και προσθέτουμε τα μακαρόνια.
- Βράζουμε για 7′ και δεν σουρώνουμε τα μακαρόνια.
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το ψωμί που μας έχει περισσέψει μαζί με φρέσκο βασιλικό και χτυπάμε μέχρι να γίνει θρίμματα.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα.
- Με μια τσιμπίδα βάζουμε τα μακαρόνια στο ίδιο πιρέξ με τα τοματίνια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και στο τέλος βάζουμε το τριμμένο ψωμί.
Η ενεργοποίηση των cookies θα βελτιώσει την εμπειρία σας στη σελίδα. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο συμφωνείτε με τους όρους. ΑποδοχήΔιάβασε περισσότερα Privacy & Cookies Policy