Αυτή η lemon pie είναι η καλύτερη που έχετε δοκιμάσει! Με βάση μπισκότου, βελούδινη κρέμα λεμονιού και μαρέγκα. Δοκιμάστε τη συνταγή και δε θα απογοητευτείτε!
υλικα για την κρεμα λεμονιου
- 3/4 κούπας ζάχαρη
- 4 λεμόνια (από τα δυο το ξύσμα)
- 2 αυγά ολόκληρα
- 4 κρόκοι αυγού
- 2 κ.σ. βούτυρο
υλικα για τη βαση
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
υλικα για τη μαρεγκα
- 4 ασπράδια αυγού
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
εκτελεση για την κρεμα λεμονιου
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα, δηλαδή αν σχηματίζεται γραμμή στο πίσω μέρος ενός κουταλιού.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Περνάμε το μείγμα από σίτα και βάζουμε σε ένα μακρόστενο σκεύος καλύπτωντας την επιφάνεια με μια μεμβράνη.
- Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς.
εκτελεση για τη βαση
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού.
- Βάζουμε το μείγμα σε κυκλική φόρμα διαμέτρου 23 εκ.
- Πατάμε καλά το μπισκότο ώστε να σχηματιστούν τοιχώματα.
- Βάζουμε στο ψυγείο.
εκτελεση για τη μαρεγκα
- Χτυπάμε 4 ασπράδια στο μίξερ σε μεσαία ταχτύτητα για 3′.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη, ώστε να πέφτει σαν βροχή.
- Χτυπάμε για άλλα 7-8 λεπτά.
για τη συναρμολογηση
- Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και απλώνουμε την κρέμα λεμονιού.
- Τέλος φτιάχνουμε εκείνη τη στιγμή τη μαρέγκα, την απλώνουμε πάνω από την κρέμα και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ έτσι ώστε να πάρει χρώμα η μαρέγκα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.