Lemon Pie

Lemon Pie

Αυτή η lemon pie είναι η καλύτερη που έχετε δοκιμάσει! Με βάση μπισκότου, βελούδινη κρέμα λεμονιού και μαρέγκα. Δοκιμάστε τη συνταγή και δε θα απογοητευτείτε!

υλικα για την κρεμα λεμονιου

  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 4 λεμόνια (από τα δυο το ξύσμα)
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 4 κρόκοι αυγού
  • 2 κ.σ. βούτυρο

υλικα για τη βαση

  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

υλικα για τη μαρεγκα

  • 4 ασπράδια αυγού
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

εκτελεση για την κρεμα λεμονιου

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  2. Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα, δηλαδή αν σχηματίζεται γραμμή στο πίσω μέρος ενός κουταλιού.
  4. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  5. Περνάμε το μείγμα από σίτα και βάζουμε σε ένα μακρόστενο σκεύος καλύπτωντας την επιφάνεια με μια μεμβράνη.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς.

εκτελεση για τη βαση

  1. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
  2. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού.
  3. Βάζουμε το μείγμα σε κυκλική φόρμα διαμέτρου 23 εκ.
  4. Πατάμε καλά το μπισκότο ώστε να σχηματιστούν τοιχώματα.
  5. Βάζουμε στο ψυγείο.

εκτελεση για τη μαρεγκα

  1. Χτυπάμε 4 ασπράδια στο μίξερ σε μεσαία ταχτύτητα για 3′.
  2. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη, ώστε να πέφτει σαν βροχή.
  3. Χτυπάμε για άλλα 7-8 λεπτά.

για τη συναρμολογηση

  1. Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και απλώνουμε την κρέμα λεμονιού.
  2. Τέλος φτιάχνουμε εκείνη τη στιγμή τη μαρέγκα, την απλώνουμε πάνω από την κρέμα και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ έτσι ώστε να πάρει χρώμα η μαρέγκα.
  3. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Print Friendly, PDF & Email