Πολύ εύκολη γέμιση λεμονιού και βανίλιας για ένα κρουασάν βουτύρου με βατόμουρα!
υλικα για 4 κρουασαν
- 250 γρ. γάλα
- 50 γρ. ζάχαρη
- 25 γρ. κορν φλάουρ
- 1 αυγό
- 10 βούτυρο
- βανίλια (κλωναράκι, σιρόπι ή σκόνη)
- ξύσμα από 4 λεμόνια
- βατόμουρα
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
εκτελεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζω τα 2/3 από το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη βανίλια (αν είναι κλωναράκι, αλλιώς στο τέλος).
- Αφήνω να πάρει μια βράση.
- Σε ένα μπολ ανακατεύω το υπόλοιπο γάλα, το αυγό και το κορν φλάουρ.
- Όταν το γάλα πάρει βράση, το σουρώνω σε διαφορετικό σκεύος και προσθέτω σιγά-σιγά στο μείγμα του αυγού ανακατεύοντας συνεχώς.
- Επαναφέρω στην κατσαρόλα και ανακατεύω μέχρι το μείγμα να πήξει.
- Όταν φτάσει στην επιθυμητή σύσταση, αφαιρώ από τη φωτιά, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω.
- Βάζω σε ένα πλατύ σκεύος, καλύπτω την επιφάνεια με διαφανή μεμβράνη και βάζω ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς.
- Όταν έχει κρυώσει, ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να γίνει ξανά κρέμα και βάζω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Κόβω τα κρουασάν στη μέση και γεμίζω με την κρέμα λεμονιού.
- Βάζω τα βατόμουρα, κλείνω και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.