Λαγάνα

Λαγάνα

H Λαγάνα είναι το ψωμί που όλοι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα. Γιατί να μη το φτιάξετε μόνοι σας; Η συνταγή είναι πανεύκολη και μπορείτε να προσθέσετε ό,τι θέλετε!

υλικα

  • 2 και 1/2 κούπες αλεύρι σκληρό
  • 10 γρ. μαγιά ξερή
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη + μισή κούπα νερό
  • σουσάμι για το πασπάλισμα

εκτελεση

  1. Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη.
  2. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε στο μίξερ ή στο χέρι για 10 λεπτά.
  4. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί.
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μακρόστενο σχήμα και αφήνουμε να φουσκώσει σε ταψί με λαδόκολλα για 30′.
  6. Αλείφουμε με το μείγμα νερού και ζάχαρης και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  7. Βάζουμε τη ζύμη για 20′ στους 180º C για 30-35′.

Print Friendly, PDF & Email