H Λαγάνα είναι το ψωμί που όλοι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα. Γιατί να μη το φτιάξετε μόνοι σας; Η συνταγή είναι πανεύκολη και μπορείτε να προσθέσετε ό,τι θέλετε!
υλικα
- 2 και 1/2 κούπες αλεύρι σκληρό
- 10 γρ. μαγιά ξερή
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη + μισή κούπα νερό
- σουσάμι για το πασπάλισμα
εκτελεση
- Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε στο μίξερ ή στο χέρι για 10 λεπτά.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε μακρόστενο σχήμα και αφήνουμε να φουσκώσει σε ταψί με λαδόκολλα για 30′.
- Αλείφουμε με το μείγμα νερού και ζάχαρης και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Βάζουμε τη ζύμη για 20′ στους 180º C για 30-35′.