Κριθαρότο με λαχανικά

Κριθαρότο με λαχανικά

Ξεχάστε το ριζότο! Φτιάξτε ένα εύκολο κριθαρότο, με παρόμοια γεύση με αυτή του ριζότο, με λαχανικά. Δοκιμάστε τη συνταγή και θα σας συναρπάσει!

Υλικά

  • 2 ποτήρια κριθαράκι
  • 500 ml νερό
  • 1 ζωμό κότας
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • μισή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • μισή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • μισό κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
  • 5-6 ντοματίνια
  • μισό πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.γ. βούτυρο (προεραιτικά)
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιολάδο

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε το ζωμό, βάζοντας το νερό με τους δυο ζωμούς σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  2. Σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 1′ σε δυνατή φωτιά.
  3. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά για 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε σιγά-σιγά κουταλιές από το ζωμό και ανακατεύουμε συνεχώς.
  5. Όταν το κριθαράκι ρουφήξει το ζωμό, συνεχίζουμε με την υπόλοιπη δόση.
  6. Όταν έχει μείνει το 1/3 του ζωμού, προσθέτουμε το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τα λαχανικά.
  7. Ανακατεύουμε πολύ καλά για 2-3′.
  8. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.
  9. Συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο ζωμό.
  10. Δοκιμάζουμε για να ελέγξουμε εάν το κριθαράκι και τα λαχανικά έχουν μαγειρευτεί σωστά.
  11. Εάν όχι, προσθέτουμε επιπλέον νερό, εάν ναι τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και το μαϊντανό.
  12. Σερβίρουμε ζεστό προεραιτικά με λίγη φέτα ή λίγο γιαούρτι.

Print Friendly, PDF & Email