Ξεχάστε το ριζότο! Φτιάξτε ένα εύκολο κριθαρότο, με παρόμοια γεύση με αυτή του ριζότο, με λαχανικά. Δοκιμάστε τη συνταγή και θα σας συναρπάσει!
Υλικά
- 2 ποτήρια κριθαράκι
- 500 ml νερό
- 1 ζωμό κότας
- 1 ζωμό λαχανικών
- μισό ποτήρι λευκό κρασί
- μισή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- μισή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- μισό κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
- 5-6 ντοματίνια
- μισό πράσο ψιλοκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
- 1 κ.γ. βούτυρο (προεραιτικά)
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιολάδο
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε το ζωμό, βάζοντας το νερό με τους δυο ζωμούς σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- Σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 1′ σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά κουταλιές από το ζωμό και ανακατεύουμε συνεχώς.
- Όταν το κριθαράκι ρουφήξει το ζωμό, συνεχίζουμε με την υπόλοιπη δόση.
- Όταν έχει μείνει το 1/3 του ζωμού, προσθέτουμε το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τα λαχανικά.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά για 2-3′.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.
- Συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο ζωμό.
- Δοκιμάζουμε για να ελέγξουμε εάν το κριθαράκι και τα λαχανικά έχουν μαγειρευτεί σωστά.
- Εάν όχι, προσθέτουμε επιπλέον νερό, εάν ναι τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και το μαϊντανό.
- Σερβίρουμε ζεστό προεραιτικά με λίγη φέτα ή λίγο γιαούρτι.