Κρακεράκια με γιαούρτι

Κρακεράκια με γιαούρτι

Ένα τέλειο, πανεύκολο και κυρίως υγιεινό σνακ που δεν μοιάζει με αυτά του εμπορίου, αλλά είναι τέλειο για το βράδυ ή για κάτι απλό που θέλουμε να φάμε όλη τη διάρκεια της μέρας.

Υλικά

  • μισή κούπα νερό
  • 2 κούπες αλεύρι
  • μια πρέζα αλάτι
  • 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ζυμώνουμε το αλεύρι με το νερό και το αλάτι.
  2. Όταν το μείγμα γίνει ένα και δημιουργηθεί ένα ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια, το ανοίγουμε σε πάχος λιγότερο του ενός εκατοστού.
  3. Αφού το ανοίξουμε σε ένα οιποιοδήποτε σχήμα, κόβουμε τις άκρες ώστε να είναι ομοιόμορφο και δημιουργούμε σχήματα της αρεσκείας μας.
  4. Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
  5. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 15′ ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  6. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε με το γιαούρτι.

Print Friendly, PDF & Email