Κοτόπουλο BBQ

Κοτόπουλο BBQ

Φτιάξτε το νοστιμότερο κοτόπουλο μπάρμπεκιου, με σπιτική, πεντανόστιμη σάλτσα σε μόλις μια ώρα. Τέλειο για ένα γρήγορο junk food!

Υλικά για τη κοτόπουλο

  • 10 μπούτια κοτόπουλο με το κόκκαλο
  • 100 γρ. καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κ.σ. γλυκιά πάπριπα
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • λίγο αλάτι

Υλικά για τη ΒΒQ sauce

  • 1 ποτήρι χυμό μήλου
  • μισό ποτήρι κέτσαπ
  • μισό ποτήρι σάλτσα ντομάτας
  • μισό ποτήρι μέλι
  • 1 κ.σ. σόγια σως
  • 1 κ.γ. ταμπάσκο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/3 του ποτηριού αλκοόλ (τεκίλα, κονιάκ ή κάτι άλλο)

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε ελαφρώς.
  2. Πανάρουμε όλα τα μπούτια του κοτόπουλου με το μείγμα και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.
  3. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C, ψήνουμε για περίπου 45′.
  4. Για τη BBQ sauce βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, χωρίς να έχουμε ανάψει ακόμη τη φωτιά.
  5. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πίξει (περίπου 15′).
  6. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει.
  7. Παίρνουμε κάθε μπούτι από το κοτόπουλο και το βουτάμε στη σάλτσα.
  8. Τα βάζουμε στη σχάρα, που από κάτω έχουμε βάλει ένα ταψάκι με λαδόκολλα, για να μην λερωθεί.
  9. Ψήνουμε για 15 ακόμη λεπτά και εάν έχει περισσέψει λίγη σάλτσα, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία αλείφοντας τη bbq sauce από πάνω με ένα πινέλο.

 

 

Print Friendly, PDF & Email