Φτιάξτε το νοστιμότερο κοτόπουλο μπάρμπεκιου, με σπιτική, πεντανόστιμη σάλτσα σε μόλις μια ώρα. Τέλειο για ένα γρήγορο junk food!
Υλικά για τη κοτόπουλο
- 10 μπούτια κοτόπουλο με το κόκκαλο
- 100 γρ. καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κ.σ. γλυκιά πάπριπα
- 1 κ.γ. κάρυ
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- λίγο αλάτι
Υλικά για τη ΒΒQ sauce
- 1 ποτήρι χυμό μήλου
- μισό ποτήρι κέτσαπ
- μισό ποτήρι σάλτσα ντομάτας
- μισό ποτήρι μέλι
- 1 κ.σ. σόγια σως
- 1 κ.γ. ταμπάσκο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1/3 του ποτηριού αλκοόλ (τεκίλα, κονιάκ ή κάτι άλλο)
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Πανάρουμε όλα τα μπούτια του κοτόπουλου με το μείγμα και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.
- Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C, ψήνουμε για περίπου 45′.
- Για τη BBQ sauce βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, χωρίς να έχουμε ανάψει ακόμη τη φωτιά.
- Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πίξει (περίπου 15′).
- Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει.
- Παίρνουμε κάθε μπούτι από το κοτόπουλο και το βουτάμε στη σάλτσα.
- Τα βάζουμε στη σχάρα, που από κάτω έχουμε βάλει ένα ταψάκι με λαδόκολλα, για να μην λερωθεί.
- Ψήνουμε για 15 ακόμη λεπτά και εάν έχει περισσέψει λίγη σάλτσα, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία αλείφοντας τη bbq sauce από πάνω με ένα πινέλο.