Κολοκυθοκεφτέδες

Κολοκυθοκεφτέδες

Για όσους λατρεύουν τους κολοκυθοκεφτέδες, αυτή είναι η συνταγή για εσάς! Αφράτοι και γευστικοί!

υλικα

  • 3 κολοκυθάκια
  • 50 γρ. φέτα
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • έξτρα αλεύρι για το πανάρισμα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

εκτελεση

  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη.
  2. Ανακατεύουμε με το αλάτι και αφήνουμε σε σουρωτήρι για μισή ώρα.
  3. Μετά από μισή ώρα, στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και μεταφέρουμε σε καθαρό μπολ.
  4. Ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα προεραιτικά.
  6. Αλευρώνουμε καλά και από τις δυο πλευρές και τηγανίζουμε για 5′ από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά.
  7. Σερβίρουμε με γιαούρτι ή τζατζίκι.

Print Friendly, PDF & Email