Αν λατρεύετε τα κοκάκια που παίρνετε από το ζαχαροπλαστείο, τότε θα λατρέψετε και αυτά που θα φτιάξετε στο σπίτι σας!
υλικα για τη ζυμη
- 4 αυγά διαχωρισμένα
- 175 γρ. αλεύρι
- 12 γρ. μπέικιν
- 85 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια σε σκόνη
υλικα για την πατισερι
- 250 γρ.γάλα
- 50 γρ. ζάχαρη
- 25 γρ. κορν φλάουρ
- 1 αυγό
- 10 γρ. βούτυρο
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 50 ml κρέμα γάλακτος στο τέλος
εκτελεση για τη ζυμη
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια ρίχνοντας σιγά-σιγά τη ζάχαρη.
- Όταν τελειώσει η ζάχαρη και έχει γίνει σφιχτή μαρέγκα προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε.
- Τέλος προσθέτουμε εκτός μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια.
- Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.
- Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρό κορνέ.
- Κόβουμε τα κοκάκια αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190º C για 8-10’.
εκτελεση για την πατισερι
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη και αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση.
- Ταυτόχρονα, ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το αυγό.
- Όταν το γάλα πάρει μια βράση, προσθέτουμε λίγο-λίγο στο μείγμα του αυγού και ανακατεύουμε.
- Επαναφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η πατισερί.
- Όταν φτάσει στην επιθυμητή σύσταση, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε βούτυρο και βανίλια ανακατεύοντας.
- Βάζουμε σε ένα σκεύος καλύπτοντας την επιφάνεια με μια μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται με την κρέμα.
- Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς.
- Όταν κρυώσει χτυπάμε την κρέμα με 50 ml κρέμα γάλακτος στο μίξερ.
εκτελεση για το σερβιρισμα
- Κάνουμε ένα γλάσο με 100 γρ. κουβερτούρα και 100 γρ. κρέμα γάλακτος.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα και την προσθέτουμε στην κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Βάζουμε την κρέμα πατισερί σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Γεμίζουμε τα κοκάκια μας και βουτάμε το πάνω μέρος στο γλάσο σοκολάτας.
- Τα σερβίρουμε κρύα.