Κοκάκια

Κοκάκια

Αν λατρεύετε τα κοκάκια που παίρνετε από το ζαχαροπλαστείο, τότε θα λατρέψετε και αυτά που θα φτιάξετε στο σπίτι σας!

υλικα για τη ζυμη

  • 4 αυγά διαχωρισμένα
  • 175 γρ. αλεύρι
  • 12 γρ. μπέικιν
  • 85 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια σε σκόνη

υλικα για την πατισερι

  • 250 γρ.γάλα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 αυγό
  • 10 γρ. βούτυρο
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 50 ml κρέμα γάλακτος στο τέλος

εκτελεση για τη ζυμη

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια ρίχνοντας σιγά-σιγά τη ζάχαρη.
  2. Όταν τελειώσει η ζάχαρη και έχει γίνει σφιχτή μαρέγκα προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε.
  3. Τέλος προσθέτουμε εκτός μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια.
  4. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.
  5. Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρό κορνέ.
  6. Κόβουμε τα κοκάκια αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190º C για 8-10’.

εκτελεση για την πατισερι

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη και αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράση.
  2. Ταυτόχρονα, ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το αυγό.
  3. Όταν το γάλα πάρει μια βράση, προσθέτουμε λίγο-λίγο στο μείγμα του αυγού και ανακατεύουμε.
  4. Επαναφέρουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η πατισερί.
  5. Όταν φτάσει στην επιθυμητή σύσταση, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε βούτυρο και βανίλια ανακατεύοντας.
  6. Βάζουμε σε ένα σκεύος καλύπτοντας την επιφάνεια με μια μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται με την κρέμα.
  7. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  8. Όταν κρυώσει χτυπάμε την κρέμα με 50 ml κρέμα γάλακτος στο μίξερ.

εκτελεση για το σερβιρισμα

  1. Κάνουμε ένα γλάσο με 100 γρ. κουβερτούρα και 100 γρ. κρέμα γάλακτος.
  2. Ζεσταίνουμε την κρέμα και την προσθέτουμε στην κουβερτούρα.
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  4. Βάζουμε την κρέμα πατισερί σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  5. Γεμίζουμε τα κοκάκια μας και βουτάμε το πάνω μέρος στο γλάσο σοκολάτας.
  6. Τα σερβίρουμε κρύα.

Print Friendly, PDF & Email