Ποιος είπε ότι η κινόα είναι μόνο για αλμυρές συνταγές; Αυτή η συνταγή είναι τέλεια για πρωινό, επιδόρπιο και βραδυνό.
υλικα
- 200 γρ. κινόα
- μισό λίτρο νερό
- ένα μάνγκο
- 2-3 βερύκοκα
- λίγο φρέσκο τζίντζερ
- φύλλα φρέσκου βασιλικού
- χυμό από ένα λάιμ
- 1 κ.γ. μέλι
εκτελεση
- Πλένουμε καλά την κινόα και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ένα λίτρο βραστό νερό.
- Σιγοβράζουμε για 15′ με κλειστό καπάκι, κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε για 10′ ακόμα.
- Την ίδια ώρα, κόβουμε σε κυβάκια το μάνγκο και τα βερύκοκα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα φρούτα και την κινόα και ανακατεύουμε.
- Σε ένα ποτηράκι ανακατεύουμε το λάιμ, το μέλι και το τζίντζερ που το έχουμε τρίψει.
- Περιχύνουμε αυτό το μείγμα στη σαλάτα, ανακατεύουμε ξανά και βάζουμε στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.