Νηστίσιμο κέικ με σταφίδες

Νηστίσιμο κέικ με σταφίδες

Μια εκπληκτική, νηστίσιμη συνταγή που θα αρέσει σε όλους! Είναι μια πολύ εύκολη και γρήγορη λύση για γλυκό αλλά και για το σχολείο ή τη δουλειά! Συνοδεύεται με γλάσο μελιού! Δείτε το βίντεο της συνταγής.

Υλικά το κέικ

  • 1 και 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κούπες χυμό πορτοκάλι
  • 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
  • 5 και 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τις σταφίδες

  • 1 κούπα σταφίδες
  • 1 κ.γ. κονιάκ
  • 3 κ.σ. νερό χλιαρό
  • 1 κ.σ. αλεύρι

Τις αφήνουμε για ένα βράδυ να μουλιάσουν. Όταν τις βάλουμε στο μείγμα του κέικ ανακατεύουμε με το αλεύρι.

Για το γλάσο (προεραιτικά)

  • 1 κ.γ. μαργαρίνη
  • 2 κ.σ. μέλι

Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σε αυτό το μέλι.

Εκτέλεση για το κέικ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το κονιάκ.
  2. Προσθέτουμε το χυμό πορτροκάλι με τη σόδα που έχουμε ανακατέψει μαζί ώστε να αφρίσει.
  3. Τέλος βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Ρίχνουμε και τις σταφίδες και ανακατεύουμε ξανά ώστε να πάνε παντού.
  5. Ρίχνουμε στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º-180º C.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το γλάσο.

 

Print Friendly, PDF & Email