Μια εκπληκτική, νηστίσιμη συνταγή που θα αρέσει σε όλους! Είναι μια πολύ εύκολη και γρήγορη λύση για γλυκό αλλά και για το σχολείο ή τη δουλειά! Συνοδεύεται με γλάσο μελιού! Δείτε το βίντεο της συνταγής.
Υλικά το κέικ
- 1 και 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 2 κούπες χυμό πορτοκάλι
- 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
- 5 και 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τις σταφίδες
- 1 κούπα σταφίδες
- 1 κ.γ. κονιάκ
- 3 κ.σ. νερό χλιαρό
- 1 κ.σ. αλεύρι
Τις αφήνουμε για ένα βράδυ να μουλιάσουν. Όταν τις βάλουμε στο μείγμα του κέικ ανακατεύουμε με το αλεύρι.
Για το γλάσο (προεραιτικά)
- 1 κ.γ. μαργαρίνη
- 2 κ.σ. μέλι
Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σε αυτό το μέλι.
Εκτέλεση για το κέικ
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το κονιάκ.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτροκάλι με τη σόδα που έχουμε ανακατέψει μαζί ώστε να αφρίσει.
- Τέλος βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε και τις σταφίδες και ανακατεύουμε ξανά ώστε να πάνε παντού.
- Ρίχνουμε στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º-180º C.
- Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το γλάσο.