Κεμπάπ γιαουρτλού

Κεμπάπ γιαουρτλού

υλικα για το κεμπαπ

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή αρνίσιος
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 μικρή τομάτα στον τρίφτη
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. βασιλικός ξερός
  • αλάτι & πιπέρι
  • καλαμάκια για σουβλάκι
  • γιαούρτι και τομάτα για το τέλος

υλικα για τις πιτες

  • 1 κούπα νερό χλιαρό
  • 1/2 κ.γ. μαγιά ξερή
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2-3 κούπες αλεύρι
  • μια πρέζα αλάτι
  • ελαιόλαδο

εκτελεση για τα κεμπαπ

  1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διαφανές σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Καλύπτουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  4. Μετά από 4 ώρες παίρνουμε 2 καλαμάκια για σουβλάκι και πλάθουμε ένα κεμπάπ σε μακρόστενο σχήμα ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
  5. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο κιμάς.
  6. Σε μια γκριλιέρα ή τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο βάζουμε τα κεμπάπ και αφήνουμε να ψηθούν καλά και να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

εκτελεση για τις πιτες

  1. Ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το νερό.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
  3. Κάνουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  4. Μετά από 1 ώρα, κάνουμε 7 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε κυκλικό σχήμα με τη βοήθεια από λίγο ελαιόλαδο και ενός πλάστη.
  5. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις πίτες και τις ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1’από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

για το στησιμο

  1. Βάζουμε τις πίτες και τα κεμπάπ μαζί.
  2. Κόβουμε μια τομάτα σε ροδέλες ή την τρίβουμε για να κάνουμε σάλτσα.
  3. Βάζουμε σε ένα μπολάκι λίγο γιαούρτι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας λίγο μαϊντανό.

Print Friendly, PDF & Email