Τιραμισού

Τιραμισού

Αυτό είναι το τέλειο, ελαφρύ και πολύ γρήγορο ιταλικό τιραμισού! Αφράτη κρέμα με τυρί μασκαρπόνε, σαβαγιάρ βουτηγμένα σε ζεστό καφέ και λίγο κακάο! Δείτε το βίντεο…

Υλικά

  • 20 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 4 αυγά
  • λίγο σιρόπι βανίλιας
  • μια δόση ζεστό εσπρέσσο
  • 4 κ.σ. ζάχαρη (2+1+1)
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
  • 10 γρ. κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
  2. Στους κρόκους προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε για 2′-3′ σε μπεν μαρί.
  3. Με μια κουταλιά ζάχαρη χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή σχετικά μαρέγκα.
  4. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε στους κρόκους και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς το μείγμα.
  5. Σιγά-σιγά, ρίχνουμε στο μείγμα του μασκαρπόνε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.
  6. Σε ένα μικρό βαθύ σκεύος ρίχνουμε τον καφέ, το κονιάκ και την άλλη μια κουταλιά ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  7. Βουτάμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ για δυο δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά, τα σπάμε στη μέση και τα βάζουμε στο ποτήρι.
  8. Έχουμε δυο σαβαγιάρ κομμένα στη μέση στον πάτο και από πάνω ρίχνουμε δυο κουταλιές από το μείγμα του μασκαρπόνε.
  9. Τελείωνουμε με ένα ακόμη σαβαγιάρ, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.

Print Friendly, PDF & Email