Αυτό είναι το τέλειο, ελαφρύ και πολύ γρήγορο ιταλικό τιραμισού! Αφράτη κρέμα με τυρί μασκαρπόνε, σαβαγιάρ βουτηγμένα σε ζεστό καφέ και λίγο κακάο! Δείτε το βίντεο…
Υλικά
- 20 μπισκότα σαβαγιάρ
- 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 4 αυγά
- λίγο σιρόπι βανίλιας
- μια δόση ζεστό εσπρέσσο
- 4 κ.σ. ζάχαρη (2+1+1)
- 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
- 10 γρ. κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
- Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
- Στους κρόκους προσθέτουμε τις 2 κ.σ. ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε για 2′-3′ σε μπεν μαρί.
- Με μια κουταλιά ζάχαρη χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή σχετικά μαρέγκα.
- Προσθέτουμε το μασκαρπόνε στους κρόκους και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς το μείγμα.
- Σιγά-σιγά, ρίχνουμε στο μείγμα του μασκαρπόνε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.
- Σε ένα μικρό βαθύ σκεύος ρίχνουμε τον καφέ, το κονιάκ και την άλλη μια κουταλιά ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Βουτάμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ για δυο δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά, τα σπάμε στη μέση και τα βάζουμε στο ποτήρι.
- Έχουμε δυο σαβαγιάρ κομμένα στη μέση στον πάτο και από πάνω ρίχνουμε δυο κουταλιές από το μείγμα του μασκαρπόνε.
- Τελείωνουμε με ένα ακόμη σαβαγιάρ, πασπαλίζουμε με λίγο κακάο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.