Όλα τα μυστικά για την τέλεια, αυθεντική ιταλική πίτσα κρύβονται σε αυτή τη συνταγή! Δοκιμάστε τη γιατί είναι η καλύτερη συνταγή που θα βρείτε!
υλικα για τη ζύμη
- 1 κούπα χλιαρό νερό
- 3-4 γρ. ξερή μαγιά
- 2 & 1/2 ή 3 κούπες αλεύρι τύπου 00 για πίτσα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- λίγο μέλι για το τέλος
υλικα για τη γεμιση
- 1 τομάτα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 125 γρ. μοτσαρέλα
- ελαιόλαδο
εκτελεση
- Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη και το αφήνουμε για 5′-10′ να φουσκώσει.
- Μετά από δέκα λεπτά, βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, το λάδι και το αλάτι.
- Ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και μαλακή.
- Την αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος καλύπτοντάς τη με μια πετσέτα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250º C.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα τρίβοντας τη τομάτα και ζεσταίνοντάς τη μέχρι να πάρει μια βράση με το αλάτι, τη ρίγανη, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο ίσα μέρη και τα ανοίγουμε σε σχήμα πίτσας με τον πλάστη ή με τα χέρια.
- Βάζουμε τη ζύμη προσεκτικά σε ένα ταψί με λαδόκολλα και προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα.
- Κόβουμε τη μοτσαρέλα και τη βάζουμε σε όλη την επιφάνεια της πίτσας.
- Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε στο φούρνο για περίπου 10′-15′.
- Όταν βγει από το φούρνο, πασπαλίζουμε προερατικά με λίγο μέλι και λίγο ελαιόλαδο.