Ιταλική πίτσα

Ιταλική πίτσα

Όλα τα μυστικά για την τέλεια, αυθεντική ιταλική πίτσα κρύβονται σε αυτή τη συνταγή! Δοκιμάστε τη γιατί είναι η καλύτερη συνταγή που θα βρείτε!

υλικα για τη ζύμη

  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 3-4 γρ. ξερή μαγιά
  • 2 & 1/2 ή 3 κούπες αλεύρι τύπου 00 για πίτσα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • λίγο μέλι για το τέλος

υλικα για τη γεμιση

  • 1 τομάτα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 125 γρ. μοτσαρέλα
  • ελαιόλαδο

εκτελεση

  1. Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη και το αφήνουμε για 5′-10′ να φουσκώσει.
  2. Μετά από δέκα λεπτά, βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, το λάδι και το αλάτι.
  3. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και μαλακή.
  4. Την αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος καλύπτοντάς τη με μια πετσέτα.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250º C.
  6. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα τρίβοντας τη τομάτα και ζεσταίνοντάς τη μέχρι να πάρει μια βράση με το αλάτι, τη ρίγανη, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
  7. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο ίσα μέρη και τα ανοίγουμε σε σχήμα πίτσας με τον πλάστη ή με τα χέρια.
  8. Βάζουμε τη ζύμη προσεκτικά σε ένα ταψί με λαδόκολλα και προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα.
  9. Κόβουμε τη μοτσαρέλα και τη βάζουμε σε όλη την επιφάνεια της πίτσας.
  10. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε στο φούρνο για περίπου 10′-15′.
  11. Όταν βγει από το φούρνο, πασπαλίζουμε προερατικά με λίγο μέλι και λίγο ελαιόλαδο.

Print Friendly, PDF & Email