Τώρα μπορείτε να φτιάξετε τα γνωστά σε όλους snickers στο σπίτι! Είναι σίγουρα πιο υγιεινά από αυτά που παίρνουμε από τα καταστήματα και μέσα αντί για κρέμα έχουν παγωτό! Θέλει λίγη υπομονή στο χρόνο που πρέπει να τα αφήνουμε στη κατάψυξη αλλά μετά θα έχετε φτιάξει τα δικά σας σπιτικά σνίκερς!
Υλικά
- 400 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. παγωτό βανίλια
- 1 dulce de leche (ζαχαρούχο γάλα βρασμένο για 3 ώρες)
- 25 γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια
- μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Αφήνουμε το παγωτό για 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βάζουμε μια κουταλιά σε κάθε φορμάκι και βάζουμε στην κατάψυξη.
- Ανακατεύουμε την καραμέλα με τα φουντούκια και το αλάτι.
- Μετά από μια ώρα, βάζουμε μια κουταλιά από την καραμέλα πάνω στο παγωτό και απλώνουμε.
- Βάζουμε ξανά στην κατάψυξη για περίπου 3 ώρες.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα και την ανακατεύουμε ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Τοποθετούμε στη σχάρα του φούρνου το παγωτό με την καραμέλα και ρίχνουμε την κουβερτούρα πάνω από το καθένα, αφήνοντας τη μισή ποσότητα για αργότερα.
- Βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία από την πλευρά που δεν έχουμε καλύψει με σοκολάτα και βάζουμε ξανά κατάψυξη για μισή ώρα.
- Σερβίρουμε κατευθείαν από την κατάψυξη.