Σοκολατένιο κέικ χωρίς γλουτένη

Σοκολατένιο κέικ χωρίς γλουτένη

Αυτό το σοκολατένιο κέικ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα που περιέχουν γλουτένη! Το ελαιόλαδο είναι το βασικό υλικό και αυτό που απογειώνει τη συνταγή!

υλικα

  • 170 γρ. κουβερτούρα
  • 4 αυγά
  • 125 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. σκόνη αμυγδάλου
  • μια πρέζα αλάτι
  • γιαούρτι με βανίλια και φρούτα για το σερβίρισμα

εκτελεση

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμμάτων.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.
  3. Προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά 1-1 μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  5. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη σκόνη αμυγδάλου και το αλάτι.
  6. Σε μια φόρμα της επιλογής μας, αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγη ακόμη σκόνη αμυγδάλου ή τριμμένο μπισκότο και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  7. Βάζουμε στο φούρνο για περίπου 40′.
  8. Σερβίρουμε με γιαούρτι και φρούτα.

Print Friendly, PDF & Email