Αυτό το σοκολατένιο κέικ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα που περιέχουν γλουτένη! Το ελαιόλαδο είναι το βασικό υλικό και αυτό που απογειώνει τη συνταγή!
υλικα
- 170 γρ. κουβερτούρα
- 4 αυγά
- 125 ml ελαιόλαδο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 25 γρ. σκόνη αμυγδάλου
- μια πρέζα αλάτι
- γιαούρτι με βανίλια και φρούτα για το σερβίρισμα
εκτελεση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμμάτων.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.
- Προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε τα αυγά 1-1 μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη σκόνη αμυγδάλου και το αλάτι.
- Σε μια φόρμα της επιλογής μας, αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγη ακόμη σκόνη αμυγδάλου ή τριμμένο μπισκότο και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
- Βάζουμε στο φούρνο για περίπου 40′.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι και φρούτα.