Γλυκιά πίτσα

Γλυκιά πίτσα

Υπερπεντανόστιμη συνταγή για πίτσα σοκολάτας! Σοκολατένια ζύμη, με γέμιση πραλίνα, φράουλα και αμύγδαλο φιλέ. Συνδυάζεται και με σιρόπι φράουλας. Δείτε το βίντεο.

Υλικά για την πίτσα

  • μισή κούπα χλιαρό νερό
  • 9 γρ. μαγιά ξερή
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 5 φράουλες (πλυμμένες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση)
  • 5 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
  • 2 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ

Υλικά για το σιρόπι φράουλας

  • 5 φράουλες (πλυμμένες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση)
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση για την πίτσα

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό με τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
  2. Ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε ξανά καλά.
  3. Συνεχίζουμε με την άχνη και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
  4. Αφήνουμε το ζυμάρι για μισή ώρα σκεπασμένο σε θερμοκρασία δωματίου.
  5. Μετά από μισή ώρα, το απλώνουμε σε επιφάνεια με λίγο ακόμη κακάο και ανοίγουμε σε κυκλικό σχήμα.
  6. Βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  7. Απλώνουμε την πραλίνα, τις φράουλες και το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 20 λεπτά.

Εκτέλεση για το σιρόπι φράουλας

  1. Στο μπλέντερ βάζουμε τις φράουλες και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα σιρόπι, βοηθώντας το συνεχώς με ένα κουτάλι.

Print Friendly, PDF & Email