Υπερπεντανόστιμη συνταγή για πίτσα σοκολάτας! Σοκολατένια ζύμη, με γέμιση πραλίνα, φράουλα και αμύγδαλο φιλέ. Συνδυάζεται και με σιρόπι φράουλας. Δείτε το βίντεο.
Υλικά για την πίτσα
- μισή κούπα χλιαρό νερό
- 9 γρ. μαγιά ξερή
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 5 φράουλες (πλυμμένες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση)
- 5 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
- 2 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ
Υλικά για το σιρόπι φράουλας
- 5 φράουλες (πλυμμένες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση)
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση για την πίτσα
- Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό με τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε ξανά καλά.
- Συνεχίζουμε με την άχνη και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
- Αφήνουμε το ζυμάρι για μισή ώρα σκεπασμένο σε θερμοκρασία δωματίου.
- Μετά από μισή ώρα, το απλώνουμε σε επιφάνεια με λίγο ακόμη κακάο και ανοίγουμε σε κυκλικό σχήμα.
- Βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε την πραλίνα, τις φράουλες και το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 20 λεπτά.
Εκτέλεση για το σιρόπι φράουλας
- Στο μπλέντερ βάζουμε τις φράουλες και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα σιρόπι, βοηθώντας το συνεχώς με ένα κουτάλι.