Αν θέλεις να φτιάξεις κάτι διαφορετικό αυτές τις μέρες τότε αυτά τα μπισκότα είναι ότι πρέπει! Μαλακά στο κέντρο, τραγανά εξωτερικά και με απαλή γεύση τζίντζερ!
υλικα
- 110 γρ. βούτυρο μαλακό
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 90 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. σόδα
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 βανίλια ή λίγο σιρόπι
- 1 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη
εκτελεση
- Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες στο φτερό για 5 λεπτά σκουπίζοντας σταδιακά τις άκρες.
- Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε.
- Τέλος τη σόδα, το αλάτι, τη βανίλια, το τζίντζερ και το αλεύρι.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30′.
- Πλάθουμε σε μπάλες των 60-70 γρ. και βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
- Προαιρετικά βουτάμε την επιφάνεια σε επιπλέον καστανή ζάχαρη.
- Ψήνουμε σε προθεσμασμένο φούρνο στους 180º C για 13-14′.