Μπισκότα με τζίντζερ

Μπισκότα με τζίντζερ

Αν θέλεις να φτιάξεις κάτι διαφορετικό αυτές τις μέρες τότε αυτά τα μπισκότα είναι ότι πρέπει! Μαλακά στο κέντρο, τραγανά εξωτερικά και με απαλή γεύση τζίντζερ!

υλικα

  • 110 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 90 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 βανίλια ή λίγο σιρόπι
  • 1 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη

εκτελεση

  1. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες στο φτερό για 5 λεπτά σκουπίζοντας σταδιακά τις άκρες.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε.
  3. Τέλος τη σόδα, το αλάτι, τη βανίλια, το τζίντζερ και το αλεύρι.
  4. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30′.
  5. Πλάθουμε σε μπάλες των 60-70 γρ. και βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
  6. Προαιρετικά βουτάμε την επιφάνεια σε επιπλέον καστανή ζάχαρη.
  7. Ψήνουμε σε προθεσμασμένο φούρνο στους 180º C για 13-14′.

Print Friendly, PDF & Email