Αυτό το γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα είναι ό,τι καλύτερο έχεις δει τον τελευταίο καιρό! Πεντανόστιμη γέμιση σοκολάτας μαζί με ένα με ένα γυαλιστερό γλάσο!
υλικα
- 1 τσουρέκι βασιλόπιτα “Φαίδων”
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. νερό
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 25 γρ. βούτυρο
εκτελεση
- Ξεκινάμε τη συνταγή από το προηγούμενο βράδυ, ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος.
- Τη ρίχνουμε στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς το μείγμα.
- Τέλος προσθέτουμε και την άχνη.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας μας με μια διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
- Την επόμενη μέρα, ξεκινάμε με το σιρόπι βάζοντας τη ζάχαρη κρυσταλλική με το νερό σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πάρει μια βράση.
- Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
- Κόβουμε τη βασιλόπιτά μας στη μέση και νοτίζουμε και τα δυο κομμάτια του τσουρεκιού με το σιρόπι που φτιάξαμε.
- Ξεκινάμε με τη βάση της βασιλόπιτας βάζοντάς τη σε μια σχάρα φούρνου.
- Παίρνουμε το 1/3 από το μείγμα της σοκολάτας που έχουμε φτιάξει από την προηγούμενη μέρα και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
- Συνεχίζουμε βάζοντας το πάνω μέρος της βασιλόπιτας.
- Απλώνουμε όλη την κρέμα σοκολάτας από πάνω ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια της βασιλόπιτας.
- Αφαιρούμε από τη σχάρα, βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρουμε.