Γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα

Γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα

Αυτό το γεμιστό τσουρέκι με σοκολάτα είναι ό,τι καλύτερο έχεις δει τον τελευταίο καιρό! Πεντανόστιμη γέμιση σοκολάτας μαζί με ένα με ένα γυαλιστερό γλάσο!

υλικα

  • 1 τσουρέκι βασιλόπιτα “Φαίδων”
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. νερό
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 25 γρ. βούτυρο

εκτελεση

  1. Ξεκινάμε τη συνταγή από το προηγούμενο βράδυ, ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος.
  2. Τη ρίχνουμε στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς το μείγμα.
  4. Τέλος προσθέτουμε και την άχνη.
  5. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας μας με μια διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
  6. Την επόμενη μέρα, ξεκινάμε με το σιρόπι βάζοντας τη ζάχαρη κρυσταλλική με το νερό σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πάρει μια βράση.
  7. Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
  8. Κόβουμε τη βασιλόπιτά μας στη μέση και νοτίζουμε και τα δυο κομμάτια του τσουρεκιού με το σιρόπι που φτιάξαμε.
  9. Ξεκινάμε με τη βάση της βασιλόπιτας βάζοντάς τη σε μια σχάρα φούρνου.
  10. Παίρνουμε το 1/3 από το μείγμα της σοκολάτας που έχουμε φτιάξει από την προηγούμενη μέρα και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  11. Συνεχίζουμε βάζοντας το πάνω μέρος της βασιλόπιτας.
  12. Απλώνουμε όλη την κρέμα σοκολάτας από πάνω ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια της βασιλόπιτας.
  13. Αφαιρούμε από τη σχάρα, βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρουμε.

Print Friendly, PDF & Email