Γεμιστές φωλιές από σφολιάτα

Γεμιστές φωλιές από σφολιάτα

Ένα μικρό γεύμα για το βράδυ ή το μεσημέρι, έτοιμο σε 20′ λεπτά! Η σφολιάτα συνδυάζεται με το γιαούρτι και το χοντρό αλάτι, και η συνέχεια είναι δική σας, βάζοντας ό,τι εσείς θέλετε για γαρνιτούρα.

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 3 κ.γ. χοντρό αλάτι
  • 5 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 ντομάτα κομμένη σε ρολέδες, 2 φέτες μπέικον και λίγο μαϊντανό (προεραιτικά)

Χρειαζόμαστε ένα μικρό, μεταλλικό τσέρκι

Εκτέλεση

 

  1. Κόβουμε σε λωρίδες τη σφολιάτα.
  2. Με ένα τσέρκι κόβουμε κάποια κυκλικά κομμάτια στη ζύμη.
  3. Τυλίγουμε τη σφολιάτα γύρω από ένα μικρό τσέρκι, το οποίο έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο από εξωτερικά και χρησιμοποιούμε ως βάση το σφολιάτα που κόψαμε με το τσέρκι.
  4. Βάζουμε στο φούρνο στους 200º C για 30′ και αμέσως μετά αφαιρούμε το τσέρκι και αφήνουμε άλλα 30′ χωρίς το τσέρκι.
  5. Ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύοντας το γιαούρτι με το χοντρό αλάτι.
  6. Κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια και σοτάρουμε το μπέικον χωρίς ελαιόλαδο στο τηγάνι, μέχρι να πάρει χρώμα.
  7. Όταν η σφολιάτα ψηθεί και αφού έχει λίγο κρυώσει, τη γεμίζουμε με το γιαούρτι και βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά μας.

Print Friendly, PDF & Email