Ένα μικρό γεύμα για το βράδυ ή το μεσημέρι, έτοιμο σε 20′ λεπτά! Η σφολιάτα συνδυάζεται με το γιαούρτι και το χοντρό αλάτι, και η συνέχεια είναι δική σας, βάζοντας ό,τι εσείς θέλετε για γαρνιτούρα.
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 3 κ.γ. χοντρό αλάτι
- 5 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 ντομάτα κομμένη σε ρολέδες, 2 φέτες μπέικον και λίγο μαϊντανό (προεραιτικά)
Χρειαζόμαστε ένα μικρό, μεταλλικό τσέρκι
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε λωρίδες τη σφολιάτα.
- Με ένα τσέρκι κόβουμε κάποια κυκλικά κομμάτια στη ζύμη.
- Τυλίγουμε τη σφολιάτα γύρω από ένα μικρό τσέρκι, το οποίο έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο από εξωτερικά και χρησιμοποιούμε ως βάση το σφολιάτα που κόψαμε με το τσέρκι.
- Βάζουμε στο φούρνο στους 200º C για 30′ και αμέσως μετά αφαιρούμε το τσέρκι και αφήνουμε άλλα 30′ χωρίς το τσέρκι.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύοντας το γιαούρτι με το χοντρό αλάτι.
- Κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια και σοτάρουμε το μπέικον χωρίς ελαιόλαδο στο τηγάνι, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Όταν η σφολιάτα ψηθεί και αφού έχει λίγο κρυώσει, τη γεμίζουμε με το γιαούρτι και βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά μας.