Πεντανόστιμη, απλή, γρήγορη και ελαφριά συνταγή με γεμιστά μανιτάρια. Με λιωμένο τυρί, φέτα και φρέσκα μανιτάρια, ένας έυκολος συνδυασμός που μπορεί να μετατραπεί σε αυτοσχεδιασμό!
Υλικά
- 5 μεγάλα μανιτάρια (γίγας)
- 100 γρ. φέτα
- 50 γρ. κεφαλοτύρι
- 1 πιπεριά σε οποιοδήποτε μέγεθος και χρώμα
- λίγη ρίγανη
- λίγο πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190º C.
- Σε ένα μικρό μπολ, “λιώνουμε” με ένα πιρούνι τη φέτα.
- Προσθέτουμε το μισό κεφαλοτύρι, την πιπεριά την οποία έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια, τη ρίγανη και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Αφαιρούμε από τα μανιτάρια το κοτσάνι τους με προσοχή, χωρίς να χάλασουμε το υπόλοιπο “σώμα” τους.
- Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση στό εσωτερικό τους.
- Βάζουμε σε ένα λαδομένο ταψί όλα τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο πάνω από κάθε μανιτάρι.
- Βάζουμε στο φούρνο για 25 λεπτά.
- Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.