Μια τέλεια συνταγή για το τσουρέκι που έχει περισσέψει, με καραμελωμένες μπανάνες και σοκολάτα. Πανεύκολο, πεντανόστιμο και τέλειο για όλες τις ώρες της ημέρας.
Υλικά για τις αυγόφετες
- 3 φέτες τσουρέκι (δείτε εδώ τη συνταγή)
- 1/2 αυγό χτυπημένο
- 70 γρ. γάλα
- 25 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
- λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα
Υλικά για τις μπανάνες
- 3 μπανάνες
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 70 γρ. λιωμένη κουβερτούρα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
- Ανοίγουμε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε το βούτυρο.
- Βουτάμε τις 3 φέτες τσουρέκι στο υγρό μείγμα, τις στραγγίζουμε και βάζουμε στο τηγάνι.
- Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.
- Δεν κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε λίγο ακόμη βούτυρο.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τις μπανάνες καθαρίζοντάς τες και τις βάζουμε στο τηγάνι με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά.
- Τις ψήνουμε για 3′-4′ από κάθε πλευρά μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις βάζουμε πάνω από το τσουρέκι και προαιρετικά πασπαλίζουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα.