Φοκάτσια με λιαστές ντομάτες και φέτα

Φοκάτσια με λιαστές ντομάτες και φέτα

Φτιάχνουμε την κλασσική ιταλική ζύμη για φοκάτσια και τη συνοδεύουμε με φέτα, λιαστές ντομάτες και πέστο βασιλικού στο τέλος! Δείτε το βίντεο…

Υλικά

  • 1 κούπα χλιαρό νερό
  • 9 γρ. ξερή μαγιά
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • μια πρέζα αλάτι
  • αρκετό ελαιόλαδο
  • 50 γρ. τυρί φέτα
  • 4-5 λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο
  • 50 γρ. πέστο βασιλικού

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.
  2. Κάνουμε μια ζύμη, δουλεύουμε για 2-3′ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Μετά από μια ώρα, αλείφουμε με λάδι ένα μακρόστενο σκεύος και απλώνουμε μέσα τη ζύμη με τη βοήθεια από λίγο ελαιόλαδο.
  4. Κόβουμε τη φέτα και τις λιαστές ντομάτες σε μικρά κομμάτια και τα βυθίζουμε στη ζύμη.
  5. Αφήνουμε να φουσκώσει άλλη μισή ώρα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στυος 170º C για 35-40′.
  7. Τέλος, αλείφουμε με πέστο βασιλικού κάθε κομμάτι από τη φοκάτσια.

Print Friendly, PDF & Email