Φτιάχνουμε την κλασσική ιταλική ζύμη για φοκάτσια και τη συνοδεύουμε με φέτα, λιαστές ντομάτες και πέστο βασιλικού στο τέλος! Δείτε το βίντεο…
Υλικά
- 1 κούπα χλιαρό νερό
- 9 γρ. ξερή μαγιά
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- μια πρέζα αλάτι
- αρκετό ελαιόλαδο
- 50 γρ. τυρί φέτα
- 4-5 λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο
- 50 γρ. πέστο βασιλικού
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.
- Κάνουμε μια ζύμη, δουλεύουμε για 2-3′ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
- Μετά από μια ώρα, αλείφουμε με λάδι ένα μακρόστενο σκεύος και απλώνουμε μέσα τη ζύμη με τη βοήθεια από λίγο ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τη φέτα και τις λιαστές ντομάτες σε μικρά κομμάτια και τα βυθίζουμε στη ζύμη.
- Αφήνουμε να φουσκώσει άλλη μισή ώρα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στυος 170º C για 35-40′.
- Τέλος, αλείφουμε με πέστο βασιλικού κάθε κομμάτι από τη φοκάτσια.