Το eggnog είναι παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο ρόφημα της Αμερικής και του Καναδά! Είναι πεντανόστιμο και αξίζει μια δοκιμή!
υλικα
- 2 κούπες γάλα
- 4 κρόκοι
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα κρέμα
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
- λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- λίγο κονιάκ ή ουίσκι
- βανίλια σε σιρόπι ή σε λοβό
εκτελεση
- Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Αν έχουμε λοβό βανίλιας, αφαιρούμε το εσωτερικό του και το προσθέτουμε στο γάλα μαζί με το λοβό.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
- Πριν βράσει το γάλα, το ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά στους κρόκους και ανακατεύουμε συνεχώς.
- Ρίχνουμε ξανά όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- Όταν βάζουμε ένα κουτάλι στο μείγμα, χαράζουμε το πίσω μέρος του και δημιουργείτε μια γραμμή, τότε είναι έτοιμο.
- Τέλος, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Περνάμε από σίτα το μείγμα και αποθηκεύουμε σε ένα βαζάκι.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.