
υλικα για τα σου
- 125 γρ. νερό
- 50 γρ. βούτυρο
- 75 γρ. αλεύρι
- 2-3 αυγά
- μια πρέζα αλάτι
υλικα για την κρεμα πατισερι
- 250 γρ. γάλα
- 50 γρ. ζάχαρη
- 25 γρ. κορν φλάουρ
- 1 αυγό
- 10 γρ. βούτυρο
- λίγη βανίλια σκόνη ή σιρόπι
- 30 γρ. κρέμα γάλακτος (αφού παγώσει)
εκτελεση
- Ξεκινάμε με την κρέμα πατισερί βάζοντας το γάλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα μέχρι να πάρει μια βράση.
- Σε ένα διαφορετικό σκεύος ανακατεύουμε το αυγό με το κορν φλάουρ.
- Όταν το γάλα πάρει μια βράση το προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα του αυγού ανακατεύοντας συνεχώς.
- Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει.
- Όταν πήξει αρκετά, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε βούτυρο και βανίλια ανακατεύοντας ξανά.
- Τέλος, απλώνουμε σε ένα πλατύ σκεύος, καλύπτουμε την επιφάνεια με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
εκτελεση για τα σου
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και το νερό.
- Όταν πάρουν μια βράση προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά για 3-4 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει σε διαφορετικό σκεύος.
- Στο μίξερ ή με το σύρμα ανακατεύουμε τη ζύμη και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
- Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Κάνουμε το σχήμα το εκλαίρ στο επιθυμητό μέγεθος.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο.
εκτελεση για το γαρνιρισμα
- Όταν παγώσει η κρέμα πατισερί, αραιώνουμε σε ένα μίξερ με την κρέμα γάλακτος και βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Κάνουμε μια τρύπα κάτω από κάθε εκλαίρ ή τα ανοίγουμε στη μέση.
- Γεμίζουμε με την κρέμα πατισερί σε κάθε εκλαίρ.
- Για το γλάσο σοκολάτας ζεσταίνουμε 100 γρ. κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με 100 γρ. κουβερτούρα μέχρι να λιώσει.
- Βουτάμε κάθε εκλαίρ στη σοκολάτα.
Η ενεργοποίηση των cookies θα βελτιώσει την εμπειρία σας στη σελίδα. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο συμφωνείτε με τους όρους. ΑποδοχήΔιάβασε περισσότερα Privacy & Cookies Policy